10 820 артикули – текстил и обувки, задържаха митнически и

...
10 820 артикули – текстил и обувки, задържаха митнически и
Коментари Харесай

Голямо количество контрабандни дрехи задържаха на „Лесово“

10 820 продукти – текстил и обувки, задържаха митнически и гранични чиновници при взаимни инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “. Част от стоката е контрабанда, а друга е арестувана по подозрение, че нарушава права върху търговски марки, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Служители от митническа мобилна група, взаимно със чиновници на Гранична полиция, откриха 7670 текстилни произведения, укрити в товарен микробус.

На 15.11.2017 година, към обед, на трасе „ Входящи товарни автомобили“ на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово идва товарен микробус, пътуващ от Турция за Украйна, ръководен от румънски жител. Пред митническите чиновници водачът показал постоянни документи за транспортираната стока. При инспекцията се открива, че сред описаните в документите артикули има недекларирани 7670 броя дрехи, от които 550 броя комплекти спортни екипи с логото на „ Adidas“.

За недекларираните артикули на водача ще бъде формиран акт за определяне на митническо нарушаване.

Контрабандните текстилни произведения са арестувани.

В осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения за случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.

При друга взаимна инспекция на митнически и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово, на същата дата, са открити недекларирани 1 900 броя дрехи – долнища на спортен екип, блузони, пуловери, халати, както и 1250 чифта спортни обувки с лого на непокътнати търговски марки.

Служители от митническа мобилна група и гранични служител на реда правят инспекция на влизащ в страната товарен автомобил, пътуващ от Турция за Украйна. При щателната митническа инспекция е открито, че сред заявената стока се транспортират и 1900 недекларирани дрехи, а други 1250 чифта спортни обувки, носят лога на известни марки като NIKE, NEW BALANCE, REEBOK, PHILIPP PLEIN. Общото количество от 3150 продукта са арестувани.

За недекларираните артикули е формиран акт за определяне на митническо нарушаване, а за нарушени права на интелектуалната благосъстоятелност са подхванати дейности за известяван на правопритежатлите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР