10,34 млн. души са заетите в сектора на възобновяемите енергийни

...
10,34 млн. души са заетите в сектора на възобновяемите енергийни
Коментари Харесай

IRENA: 10,34 млн. души са заети в сектора на ВЕИ в света


10,34 млн. души са заетите в бранша на възобновимите енергийни източници (ВЕИ) в света към края на 2017 година Това е с 5,3 % повече от 2016 година, се споделя в отчетът на IRENA (Международната организация за възобновима енергетика), оповестен преди няколко дни. Създадените нови работни места в международен мащаб са 500 хиляди

Китай, Бразилия, Съединените щати, Индия, Германия и Япония остават най-големите работодатели в региона на ВЕИ, като обезпечават повече от 70 % от всички работни места в международен мащаб.
Най-голям шеф в света е Азия, която обезпечава 60 % от тях.
Прогнозата на IRENA е, че процесът на декарбонизация на международната енергетика може да сътвори до 28 млн.работни места в бранша до 2050 година, излиза наяве от думите на Adnan Z. Amin, общоприет шеф на IRENA.

За втора поредна година максимален шеф остава слънчевата енергетика, в която броят на работещите е достигнал 3,4 млн. души. От тях съгласно данните 2,22 млн. работят в Китай. Китайската страна е водач по работни места и в бранша на вятърната енергетика, а нарастването на работните места е с цели 13 % по отношение на миналата година.

Леко стесняване на работните места се следи в сегмента на вятърната промишленост, като и тук водач още веднъж е Китай, осигуряващ 44% претовареност в световен мащаб.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР