10. 20 въпроса: д-р Бояна ПетковаБояна Петкова не е само

...
10. 20 въпроса: д-р Бояна ПетковаБояна Петкова не е само
Коментари Харесай

Lightest 2019

10. 20 въпроса: доктор Бояна Петкова

Бояна Петкова не е единствено доктор. Тя е лекарят, който поведе дългогодишна борба с Министерството на здравеопазването и съумя да пребори държавната машина в името на това нейните сътрудници да не третират мъртвородените бебета като биологичен боклук. Така родителите получиха право да изпращат почтено неживелите си деца.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 9. Добрият, неприятният и безучастният
Автор: Тамара Вълчева

Не ми се обиждай, само че по какъв начин по този начин си неработоспособен, пък не си в количка - постоянно получавам реплики като тази, която държа в ръцете си, тъй като не попадам в стандартите за това по какъв начин би трябвало да наподобява един неработоспособен (освен може би по броя белези, които пресичат тялото ми). Стоя тук, с цел да ви кажа, че инвалидността е набор ", по този начин стартира постът със фотографията на 29-годишната Мануела Попова, с който тя откри страницата " Не ми се обиждай, само че ".

8. Mi casa es su casa: пътуването посредством замяна на жилища набира известност
Автор: Лия Панайотова

Въпреки че обменът на артикули и услуги е нещо, върху което светът се е крепил доста преди да се появят парите, днешната замяна на домове се появява едвам през 50-те години на XX век.

7. Защо тъгува homo sapiens
Автор: Лия Панайотова

Кой ще бъде обиден от екологична тъга? Повечето хора, само че по друг метод. Докато за някои климатичните проблеми наподобяват далечни и съвсем нереални, огромна част от популацията на Земята ги изпитва на собствен тил.

6. Арх. Стефка Георгиева и елегантният брутализъм
Автор: Роси Михова

В годините на студената война нейното креативно въображение съумява да разтвори крила макар усмирителната риза, изплетена от идеологическите канони.

5. Източни Родопи за откриватели
Автор: Мария Манолова

Източните Родопи са място, на което няма съвсем никаква причина да бъдеш. В гънките на планината тук се крият стотици антични светилища, само че достъпът до множеството от тях е възпрепятстван. Селата още пазят топлината на отминали епохи, само че рядко има кой да чуе историите им.

4. Бързи, смели, бременни
Автор: Венелина Величкова

За остарелите показа и новите изследвания, които потвърждават изгодите от физическата интензивност и по време на бременността.

3. Габриела Вергилов, диджейката от Тутракан
Автор: Никола Шахпазов

Българката е измежду най-интересните и ексцентрични актьори на европейската техно сцена сега. Срещаме я няколко седмици след първото й включване в платформата Boiler Room и дни преди един от дребното й сетове в София, с цел да поговорим за Берлин, диджействането със затворени очи и " Всяка неделя ".

2. Силата на незабележимата архитектура
Автор: Анета Василева

Казват, че положителната архитектура е тази, която не се вижда (а неприятната се вижда винаги). Вървиш по улицата, спъваш се в дислокиран бордюр, удряш си главата в ръба на стълбата, до момента в който се качваш на посетители в апартамент от тези, строени през 90-те, подхлъзваш се по глупавата рампа, която някой е направил толкоз стръмна, вдигаш взор и внезапно виждаш една постройка.

1. Аз (вече) не пия
Автор: Тамара Вълчева

Как и за какво се трансформира отношението към алкохола по света и у нас? България не остава настрана от интернационалните трендове и даже да идват постепенно или със забавяне, те са тук. " Преди години ни правеше мощно усещане по какъв начин в хората в Съединени американски щати всеобщо спортуват, бягат навън, вървят на фитнес. Виждахме една просвета, устремена към резултати и триумф, която се базира на поддържане на самодисциплина, а и на грижа за здравето, това у нас още беше непознато. Тази просвета към този момент се постанова и в България – хората се грижат за типа си, и мъжете, и дамите от ден на ден обръщат внимание на здравословния метод на живот и физическата си форма. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР