10 000 съкровени желания получи Дядо Коледа чрез пощите от

...
10 000 съкровени желания получи Дядо Коледа чрез пощите от
Коментари Харесай

10 000 съкровени желания получи Дядо Коледа чрез пощите от малки и пораснали деца

10 000 съкровени стремежи получи Дядо Коледа посредством пощите от дребни и пораснали деца
И през 2018 година Дядо Коледа очакваше да получи хиляди писма с детски стремежи през „ Български пощи “ ЕАД, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вече 23-та година в Български пощи се организира състезанието „ Най-красиво писмо до Дядо Коледа “ (с рисунки, стихове, приложения и др.). „ Децата порастват. На нас ни пишат разнообразни деца, всяка година вярата в Дядо Коледа стопира за някои, обаче почва за други ”, сподели Милена Тошева от „ Български пощи ”. Нейните наблюдения са посочили, че писмата са изпълнени с религия към белобрадия дъртак и че всички деца дават обещание, че ще слушат и чакат дарове.

Много от децата пишат на Дядо Коледа дори в кой супермаркет да отиде и коя тъкмо играчка желаят. Тошева демонстрира писма с доста дълги описи – от по 10-12 стремежи. В друго писмо дете споделя на Дядо Коледа: Не ми носете на мен подарък, донеси на друго дете, което повече се нуждае. Има и такива, които не желаят дарове, а пожелават да са здрави роднините им примерно.

Милена Тошева описа и за писма с въпроси до Дядо Коледа. В едно писмо да вземем за пример, дете задава 9 въпроса, измежду тях и тези на какъв брой години е, по какъв начин стана Дядо Коледа, какво прави лятото. Имало е и писма, в които децата поставят подарък за дядото, по този начин имало писмо с бонбонки, солети, даже имало писмо с мартеница. Милена Тошева не крие, че всяка година се получават писма и от така наречен пораснали деца, които молят Дядо Коледа за здраве най-вече. „ Някои го молят да имат деца, а други за обич, любовта в фамилията да остане, обичаният човек да ги обича ”, изброява тя молбите на порасналите деца.

Приказният дядо и „ Български пощи “ още веднъж подсетиха, че всяко детско писмо ще получи персонален отговор от Дядо Коледа, в случай че върху пощенския плик е изписан вярно адрес на подателя и е залепена марка от 65 стотинки. Милена Тошева уточни, че са писали към 10 000 деца в цяла България - върнати са отговори на 8000 единични писма, т.е. написани от едно детенце и на 1000 групови писма, т.е. на повече от едно дете.

Крайният период, до който се изпращаха писмата беше е 12 декември 2018 година 87 деца са наградени с книжки, детски играчки, коледни магнитчета. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР