1 януариНастъпи краят на второто ни психеделично пътешествие под ръководството

...
1 януариНастъпи краят на второто ни психеделично пътешествие под ръководството
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

1 януари
Настъпи краят на второто ни психеделично странствуване под управлението на нашия народен психомасажист. С какво ще запомним това ръководство? С каквото и предходното: Византийщина във вътрешната политика, волунтаризъм в стопанската система, „ правешко ” увъртане във външната политика, популизъм и измама в обществената сфера, нецензурност в културата…
 На едно място в „ Кланица пет “ Вонегът назовава героя си Розуотър „ огромният кух мъж, цялостен с благосклонен въздух “. Чудя се дали приляга за нашия случай. Как мислите, а? Всъщност, не ми отговаряйте. Ще забележим на изборите след три месеца по какъв начин мислите и дали въобще мислите.
5 януари
Димитровградската ясновидка Стоянка Митева разкрила офис в Хасково. На тържеството участвали над 200 души - политици, предприемачи, публицисти, лекари… Госпожата била нещо като формалната гадателка на елита. При нея ходели министри, политици, депутати... За какви ли не работи я питали. „ Примерно, вика госпожата, идва една министърка да ме пита дали може да забременее и по какъв начин от... министър-председателя?!? “
Преди години стана известно, че министърка от Национална движение „Симеон Втори" желае да забременее от царя. Явно, с цел да се снабди с младенец с кралска кръв, да се сроди с британската кралица, с шведския крал и с другите европейски аристократи. Но тази, дето желала Бойко да я ашладисва, не я разбираме. Що ѝ е тоя банкянски дамазлък?
12 януари
Ало, пенсиите! Приятели от Facebook ми обърнаха внимание на обстоятелството, че някои от вас всекидневно си сменят профилната фотография във Facebook. По броя на лайковете си избирали фотография за надгробната плоча. Представяте ли си? Не вярата, суетата умира последна.
16 януари
Депутатът от Българска социалистическа партия Манол Генов рекъл пред един вестник: „ Българска социалистическа партия излиза от задкулисието и потегля на битка с бедността. “
Зер до момента е била в задкулисието? Ужас! С Пеевски дружно?!
Не може да е споделил това!
Обаче го е споделил: „ Българска социалистическа партия е задоволително мъдра партия и този път ще успеем да излезем от задкулисието… “
Този път! Миналия път не съумя, по-миналия също, само че този ще успее…
17 януари
Марешки вика по тв приемника: „ Плащах си на Велева за медиен комфорт. “ Тя, естествено, отхвърля. Давал бил пари за реклама, не за успокоение. Кой, вика Марешки, естествен човек ще дава пари за реклама в „ Епицентър “, кой го чете този уебсайт, че да му заплащам?!... Плащал съм - комфорт, не заплащам - няма комфорт. “
Като спрял да заплаща, Малария се присетила за едно дело за безчинство на Марешки от 2014 година и го свела до знанието на обществеността.
Свидетелството на Марешки трансформира Малария Велева в рецидивист. Преди няколко години Ахмед ага я назова „ Мадам В. “ И в благо писмо изложи горчивите заключения на човек, отказал да си заплаща за медийния комфорт.
И тази госпожа имаше нахалството да каже за уеб страницата „ Редута “, че „ в него работят хора, които в никакъв случай не се били оперативни публицисти, а анализите им се базират на косвени доказателства и странни вътрешни чувства за логиката на политическите събития у нас. “
На нас това! Дето имаме общо над 100 година работа в ежедневници?! Ако оперативната публицистика е да причакваш предприемачите зад ъгъла и да ги изнудваш, да, не я владеем.
23 януари
Валери Симеонов наговори едни простотии по телевизора… „ Радев е човек без биография. Тоя е просто един водач на самолет… безусловно инцидентно попаднал в политиката и не може да ми дава ум за нищо… Радев е един човек пристигнал от на никое място, а и ми докара в Народно събрание една дълга жена със себе си. Какъв е тоя? Каква е тая дълга жена?! Какво прави тя тук?! "
Ако сте забелязали, анатомично компактните доста се нервират на дългите. Все едно са пораснали за тяхна сметка. Деси в действителност е дълга, само че какво от това. Важното е да е човек. Жената е доста значима за триумфите на един мъж. Погледнете да вземем за пример Григор Димитров. Докато спортуваше с Шарапова кариерата му циклеше. Откак се хвана с Никол Шерцингер, не могат да го спрат. Тука мога да продължа и за разликата сред съветското и евроатлантическото въздействие, само че не желая да политизирам.
Проблемът при Радев е, че за него ще се грижат три дами. Освен тази дългата има и две необятни. Дано да е мъж за три дами, другояче ще му вземат здравето.
25 януари
Излезе следващият отчет на Европейска комисия за това по какъв начин се оправяме с правораздаването и вътрешния ред. Не се оправяме. Оценката е тройка с дуфалак. Даже тоя път липсва и куртоазното „ има политическа воля… “ Десет години нямаше резултати, само че имаше воля. Сега и нея няма.
6 февруари
Зачетох се в предизборните лъжовници на Българска социалистическа партия и ГЕРБ. И би трябвало да ви кажа, че и двете партии са доста обещаващи.
Червенушките да вземем за пример по този начин са се увлекли, че ни дават обещание да ни създадат 8 млн. и нито един да не е безпаричен. Нещо повече – нито един да не е и болен. Малко единствено ме съмнява, че тези неща и още доста други ни ги дават обещание при записан в програмата им 3% стопански растеж. Разбира се, те може би разчитат да унищожават контрабандата, да преборят корупцията, да се оправят със сивата стопанска система. Но тогава поражда различен въпрос – за какво им е властта?
ГЕРБ са дори и още по-обещаващи. Което е естествено. При тях има надграждане. Това, което дават обещание през днешния ден, щяло да се надгражда над това, което дадоха обещание на предходните избори. А то никак не беше малко. Освен това обещаното е ресурсно обезпечено. Горанов дава обещание Брутният вътрешен продукт да нарасне с трийсетина % и ще стане 120 милиарда лева
9 февруари
ГЕРБ показаха към този момент публично програмата си. Мотото на акцията им ще е: „ Да превърнем страховете на хората в очаквания за нацията! “ По форумите и из Facebook ги скъсаха от бъзици. Но персонално ние, на инат на упованията, останахме настрана от това въодушевление. Щото такава съсредоточена дивотия не е нещо, с което би трябвало да се майтапим. Трябва да ревем, с глас да ревем! Тия хора са ни управлявали на два пъти и се готвят да ни потретят!
Защо, бе, Господи, какво сгреших? Единственото ми провинение е, че съм българин и пребивавам сред българи, само че за това не е нужно преднамерено наказване. В случая закононарушение и наказване съответстват изцяло.
10 февруари
Антон Тодоров се похвали, че е включен в депутатските листи на ГЕРБ като представител на гражданската квота. И разхвали премиера по този начин, както и Малария Велева не го е хвалила.
За Борисов се изписали доста нелепости, а той в действителност бил доста грамотен и образован. Много добре познавал съветската литература. Основният проблем при Борисов бил в това, че по интелектуални тематики никой не разговарял с него, с цел да разбере какъв брой е квалифициран.
Изглежда, че външният му тип не допуска интелекта и богатата психика, които носи. Има такива хора. Както споделяше героят на Достоевски, „ Мене и за глупак ме считат, кой знае защо… “
13 февруари
На вниманието на Тръмп обществото, персонално копие за Борислав Цеков, Лупи, Пупи и останалите тръмпанари: Говорителят на Белия дом Шон Спайсър заяви: „ Президентът Доналд Тръмп даде ясно да се разбере, че чака съветското държавно управление да понижи насилието в Украйна и да върне Крим… Позицията на Съединени американски щати за продължение на глобите против Москва остава непроменена. “
Някой май е на път да си загуби патрона. Чуваме клюки, че на последното си съвещание Тръм обществото взело решение да изключи Тръмп, само че не мога нито да потвърдя, нито да отрека.
 Един софийски жител (името му се пази в редакцията) станал несъзнателен очевидец по какъв начин Волен Сидеров и брачната половинка му Деница яли, пили и се веселили в механа в центъра на столицата и най-после си тръгнали без да платят. Всъщност, не се веселили. Деница ревала от самото начало. Сидеров изглеждал очевидно пийнал и ѝ крещял, че е тъпа. А тя през сълзи му отговаряла: " Тъпа съм, че ти посветих най-хубавите си години… "
Не е почтена Деница. И той ѝ посвети доста работи. Извинете, само че да посветиш последните си оргазми на една жена не е малко. Освен това ѝ посвети апартамент, посвети ѝ рождени дни в Париж, Венеция, Варадеро, стотици вечери в първокласни ресторанти… И да бъде по този начин добра да не се прави, че в този момент е разкрила комплицираните му душевности.
14 февруари
Депутатът-патриот Димитър Байрактаров напуща НФСБ на Валери Симеонов. " Моят морал ми приказва, че нещата са доста, доста гнили. “
„ - Бързо, Фреди, кърпичката ти!
-Простуда ли?
-Не, ще плача… “
Моралът ми проговори… И не е чудно. Не е първият случай нечий морал да реши да приказва тъкмо когато го турят на неизбираемо място в листата.
Байрактаров удостовери публичното съмнение, че патриотите се гласят да ръководят, без значение кой ще завоюва на изборите: „ Единият водач води секрети диалози с ГЕРБ, другият - с Българска социалистическа партия, а третия не могат да го намерят… " Изобщо тези са като онази набожна старица, която всеки ден палела по една свещ пред иконата на св. Георги и пред иконата на Дявола, като си казвала, че е добре човек да има другари навсякъде…
22 февруари
При представянето на листите на ГЕРБ Борисов доста се забавлявал. Пускал смешка след смешка, коя от коя… Е, хуморът е въпрос на усет. " В последния миг, вика, Нинова се отхвърли да е лидер на листата в Благоевград, като разбра, че Пеевски ще е там. А спор сред Нинова и Пеевски щеше да е музика за ушите и щеше всичко да се разбере кой, по кое време, къде, защо… “
Връзката Пеефски-БСП не може да се оспорва. Обаче! Научаваме, че в последния си ден кабинетът „ Борисов “, през Министерство на стопанската система, е продал на „ Булгартабак ” постройката на “Музея на виното ” на бул. „ Цар Борис III ” №134, в случай че и тя да е в забранителния лист за приватизация.
За да не се чудите от кое място накъде реформаторът Лукарски гази закона в интерес на Пеефски, ще припомня, че в едно изявление банкерът-беглец Василев сподели, че Пеефски имал толкоз министри в кабинета, колкото и Борисов. И загатна поименно Лукарски.
1 март
Герджиков сподели, че щял да даде по 40 лева на пенсиите. " Това, вика, е една традиция през последните години “. Така е. Това е една относително нова традиция, чието начало се сложи от господин Борисов. Тя размени остарялата традиция да се усилват пенсиите.
3 март
За Трети март не знам какво да кажа. Питам се, в случай че един празник разделя нацията, може ли той да е народен празник. Ако желаете, помислете и вие.
Трети ден се чудя дали да ви оповестя една вест, тъй като е малко по-така… Но пък въпреки това е здравна и просветителна и нямам право да я укривам от вас. Още повече, че може да се окаже единственият метод да повишим интелекта на нацията. Учени от университета в Ню Йорк изследвали половите практики на хиляди дами сред 25 и 55 година и се разкрили курелация сред равнището на просветеност и оралната обич. Жените, които я практикуват, имат по-добра памет и централизация, по-постоянни са, по-уверени и по-спокойни, с по-здрав сън. И IQ-то им, естествено, е по-високо.
Подозираме обаче, че е допустима и противоположната взаимозависимост. Че умните дами вършат повече орална обич. Също е допустимо, не ли?
Да. И в Библията е казано. В началото бе словото и незабавно след словото… Само един случай съм имал без слово първоначално и не беше хубаво…
9 март
Борисов разправя при Хъкмакян, че още като 16-годишен имал досие в службите, в което досие с червен флумастер било очебийно, че е „ внук на зложелател на народа и не би трябвало да му се дават никакви управителни постове “. Без да оспорваме истинността на изказванието в целокупност, имаме известни подозрения по обособените му съставни елементи. Даже по множеството. Всъщност, по всички. Първо, не е внук, а правнук. Убит е прародител му! (Горкият прародител, дали си е представял, че Бойко ще го разнася като Хамлет черепа от телевизия в телевизия?! Ама нема по какъв начин, тоз прародител би трябвало да обезврежда един дядо болшевик и един татко полковник…)
Това досие влиза в сериозен спор на ползи с посетнешната история на протагониста – школата за запасни офицери, Симеоново, бързата кариера в пожарната, партийното членство…
Най-тъжното е, че по този начин ще си отиде някой ден тоя човек и ние няма да знаем съвсем нищо за него. Ни един публицист не се поинтересува, да поразучи това-онова. Всички работят по автобиографията му и многочислените ѝ модифицирани и допълнени издания.
16 март
Екатерина Захариева вика, че ГЕРБ ще написа нова конституция. Което изяснява за какво Борисов беше срещу промените в правораздаването. Защото той не обича да се работи на парче. Щом би трябвало промяна, почваме от конституцията.
Голям таш… пардон, подбив. Борисов ще написа нова конституция. Борисов, който още не е чел остарялата. Е, по какъв начин бе, батко ще пишеш тъкмо ти конституция? С кой? С Цецко, с Цецка? Дали не е по-добре да оставите тази работа на някой, който знае по какъв начин да я свърши?
 Напълно сме склонен с Христо Иванов. На Борисов му се пада към този момент да написа записки. В Банкя, под магнолията на чист въздух. Проблемът е, че не може да си го разреши. При него властта и свободата са по този начин обвързани, както при никой различен.
17 март
Корнелия крепко захапа турската тематика: " Днес въпросът на въпросите е за целостта и суверенитета на България и за сигурността на българския народ. Турция размахва пръст и заплашва цяла Европа. Турски министър приканва да се гласоподава за ДОСТ. Турски дипломат взе участие в пропаганда за ДОСТ, а турски кмет желае турският език като формален у нас… “
А Борисов се ослушва като прасе по кое време пикае зад листник… Ако не броим турското мекере Местан, той единствен няма потребен ход в тази обстановка. Миналото го застига, няма по какъв начин.
По някакви аргументи, за които е възможно да се досещаме, Борисов не е в положение да се репчи на Ердоган. Христо Иванов не пита бадева Цацаров що е ходил в Турция и какво са му посочили. Изобщо Иванов задава едни безотговорни въпроси за присъединяване на „ Булгартабак “ в контрабанден канал за цигари и дали двама евентуални министър председатели били замесени… Те си имат отговори, само че не е Цацаров индивидът, дето ще ни ги заяви.
20 март
Валери Симеонов вика по тв приемника, че фамилията му било двучленно и карало месеца с 1000-1200 лева А Каракачанови карали малко по-нашироко - с 1200-1500 лева Пенсиите, тия са по-зле от вас, бе! Щото вие, като свършите паретата, може да се заключите дома и да мажете циганска баница до пето число. А те би трябвало да вървят, да се виждат с хора, да черпят с кафета и, не дай Боже, обеди… И по какъв начин става това с 20 лева дневно?
Като го виждам Каракачанчето на фотосите по какъв начин ги е надиплил три ката гуши и се сещам какво споделя народът за шията и туршията…
Лъжци и лицемери! Толкова са се откъснали от живота на естествените хора, че не умеят и да излъжат свястно. Абе, простак, кажи, че живееш в границите на депутатската си заплата, какво се правиш на религиозен!
 Почти обществено слаб, а толкоз дебел…
21 март
Нинова вика: „ Трети път партньорство с Движение за права и свободи няма да има “. Щото от партньорствата с Движение за права и свободи алените след това дълго ги боли задникът, с опрощение.
Но не съм сигурен, че ще стане както го разправя Нинова. Може да се наложи по нужда да ги потретят. И по тази причина Доган се прави на новия Левски. Прави се, че е претърпял… по какъв начин се споделяше, дето и Пеефски го беше претърпял… Едно ново Движение за права и свободи и един нов Доган, барнат в родолюбив каяфет, патриот, който слага общата татковина над общия етнос. Но постигането на тази цел зависи напълно от опазването на целостта на електоралния феод. Доган може да коства нещо с 30-40 депутати зад тила си. Без тях е нула. Книжен тигър, освен това пиян…
27 март
Минаха и изборите. Сещам се за едно заглавие от преди доста години в „ Медиапул “. В тавтология към днешния ден ще звучи по този начин: ГЕРБ претърпя победа. Демек, успеха е Пирова.
Нинова съумя да загуби съвсем извоювани избори. Прояви се като една от ония дами, които с приказките си не на място и време, подготвен го скапват. („ Иване, знаеш ли, че таванът е за боядисване… “)
Fly, Нинова! Fly! Fly out!
Всъщност, огромните бели птици не летят.
Какво нещо е природата. Синът ѝ математически талант, тя две и две не може да събере.
28 март
Валери Симеонов предлага тройна коалиция сред патриотите, ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Идеята е добра, артък дори. Но, в случай че двете огромни партии, които ще имат общо 170-175 депутати, се коалират, за чий дядова им е да им се мотат тези трима патриотично настроени синове на лейтенант Шмид из краката?
29 март
Стефан Апостолов, наследник на кмета на Симитли Апостол Апостолов, влиза в Народно събрание като народен представител от ГЕРБ. Когато Методи Бачев заяви че Апостолов е содомизирал Борисов („ Кметът на Симитли е е**л Бойко Борисов " ), си помислихме, че тоя кмет не го чака нищо хубаво. Ама на, било му на шанс, та че и на цялото семейство. Апостолов, естествено, отхвърля. Но дали актът е употребяван, въобще не е значимо. Важното е, че му потегли име. И хората си викат: „ Брей, тоя е таковал най-големия! “ И си викат още: „ Значи и синът му е от сой. “ И му дават рекордна преференция от 6637 гласа и го вкарват в Народно събрание от последното, 22-ро място, в листата на ГЕРБ за Благоевград. Няма друго пояснение. Преференциите са за бащата. Брилянтен образец по какъв начин последните стават първи с едно просто действие…

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР