1. Увреждаме гръбначните си прешлени... следва дископатия Неправилната поза при

...
1. Увреждаме гръбначните си прешлени... следва дископатия Неправилната поза при
Коментари Харесай

Какво причиняваме на тялото си, когато седим по цял ден?

1. Увреждаме гръбначните си прешлени... следва дископатия
Неправилната поза при седене, която имат над 85% от хората, предизвиква слягане на прешлените и дисковете на гръбнака и кръста ни. По-голямата част от дископатиите в днешно време се получават точно от заседналия метод на живот.

2. (За жените) Увеличаваме целулита си
Много учени настояват, че целулитът се получава навръх местата, на които седим, точно тъй като по през целия ден пречим на естественото придвижване на кръвта. Ако се изправяме и движим по-често, е допустимо да се предпазим повече от портокаловата кожа.

3. Увеличаваме и неприятния холестерол
Седенето на едно място за повече от 2 часа стига на организма, с цел да спре горенето на калории и понижа ензимите, които дават отговор за положителния ни холестерол

4. Получаваме болки във врата... и от там главоболие
Неправилната стойка вреди както на кръста ни, по този начин и на прешлените на врата. Често пъти не знаем, че непрекъснатото ни главоболие се дължи на шипове в тази област, които се получават тъкмо от неправилното седене с часове всеки ден
5. Качваме килограми
Разбира се...

6. Увеличаваме риска от диабет
Постоянното ядене на сладки неща в офиса и нулевото консумиране на калории, води до повишението на равнищата на инсулин. Гладът за сладко е като взаимозависимост - колкото повече хапваш, толкоз повече искаш.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР