1. Цели на конкурса Великден е най-богатият на смисъл и

...
1. Цели на конкурса Великден е най-богатият на смисъл и
Коментари Харесай

Община Берковица обяви конкурс за Великден, eто какви са условията

1. Цели на състезанието
Великден е най-богатият на смисъл и полезности празник. Символизира нашата религия в положителното и новото начало. Утвърждаването на нравствени полезности и добродетели са главната философия на Великденските празници. Ученето на младежите на добротворство, на проявления на състрадание и на съчувствие към всяко живо създание, на обич към близък обезпечава удобна среда за развиването на подрастващите и е метод за предварителна защита на противообществените прояви и недопускане на нападателно държание. Човеколюбие, съпричастност, достойнство – това е Великден! Празникът на положителното!

2. Целеви групи
Деца в предучилищна възраст от община Берковица
Ученици от 1. до 12. клас от община Берковица

3. Участници
Конкурсът е ориентиран към всички български деца и възпитаници на територията на община Берковица. Участниците се групират в четири възрастови групи:
Първа възрастова група – деца от детски градини;
Втора възрастова група - възпитаници от I до IV клас (включително);
Трета възрастова група – възпитаници от V до VIII клас (включително);
Четвърта възрастова група – възпитаници от IX до XII клас (включително).

4. Категории
Лично творчество
Направление „ Фотография “ – фотография на собственоръчно боядисано (украсено) великденско яйце, фотография на великденска украса;
Направление „ Литература “ – роман на тематика „ С Великден в сърцата “;
Направление „ Презентация “ – презентация, включваща Великденски (пролетни) традиции, Великденски обичаи, ритуали, история.

5. Оценяване на участниците в състезанието
Компетентно жури ще отличи по три фотоси в двете категории, три описа, три презентации във всяка от четирите възрастови групи, надлежно за 1.,2. и 3. място. Ще бъдат присъдени и поощрителни награди.

6. Критерии за оценяване на творбите
Придържане към тематиката на конкурса;
Оригиналност;
Сила на внушенията и посланията;
Добра езикова просвета (при есетата и стихотворенията);
Утвърждаване на добродетели и нравствени полезности.

7. Награди
Грамоти
Предметни награди

8. Изисквания към участниците
Всеки възпитаник може да взе участие с едно произведение във всяка от категориите изпратено в текстов файл (разказ), графичен файлов формат (изображение) за фотосите и видеоформат за презентациите на следните електронни пощи: или – За състезанието „ Великден – великодушие и добротворство “.
Всеки роман, участващ в състезанието, следва да бъде изпратен в текстов файл. Няма условие за шрифт и размер на шрифт, само че употребяваните знаци в описа би трябвало да са до 800 знака без интервалите.
Снимката да се изпрати в графичен файлов формат (jpg, jpeg, bmp, png или различен по избор).
Презентацията да се изпрати във видео формат по желание.
Участниците би трябвало да приложат текстов документ, съдържащ име и фамилия, навършени години, клас, учебно заведение, обитаемо място на местоживеене и телефон за връзка (на участника или на родител /настойник). Наименованието на документа би трябвало да съдържа името и семейството на участника на латиница. Желателно е всички текстови документи и графични изображения да бъдат събрани в списък, наричан с името и семейството на участника, изписан на латиница.

9. Краен период
Крайният период за изпращане на творбите e 25.04.2021 година.
Творбите остават благосъстоятелност на МКБППНМ и на Община Берковица и ще се употребяват за разпространение на Община Берковица и на активността на МКБППНМ – Берковица.

10. Наградите са материални.

11. Допълнителна информация за изискванията за присъединяване можете да получите на: и GSM 0884331575 – Димитринка Йоцова – Секретар на МКБППМН.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР