1. Той е емоционално недостъпен или просто не е влюбен

...
1. Той е емоционално недостъпен или просто не е влюбен
Коментари Харесай

4 причини един мъж бързо да изгуби интерес към жената

1. Той е прочувствено недосегаем или просто не е влюбен в нея

Мъжът към този момент си мисли да побегне от една връзка, в случай че той усеща по какъв начин към момента нищо съществено не е направил за нея, не е вложил доста в връзките, не е подготвен да дава и не желае да го прави, а тя към този момент се е вкопчила в него, управлява го непрестанно, написа trafficnews.bg

Нейното гледище за диалози и проекти за взаимно бъдеще – да желае да разбере къде се намират във връзката си, тъй като на нея не и се губи повече от скъпото си време, без той да е взел вътрешно решение, може да е причина да го отблъсне. В резултат може мъж да се отдръпва, да се държи ту топло, ту студено или стопира контакта, да изиска пространство, с цел да реши капацитета на връзката. Или това да е опрощение, с цел да не признае, че няма задоволително мощни усеща към дамата, не е толкоз влюбен в нея, към този момент си е намерил друга или просто го е боязън от обвързване – “още не е подготвен “.

Такова опрощение може да пристигна под формата на следните изрази и смесени сигнали, които получаваш от мъж: „ Аз не те заслужавам “, „ Ти заслужаваш нещо доста по-добро. “ „ Ти заслужаваш повече “, „ Ти си прекомерно добра за мен. “ Тоест той може да не желае сериозна връзка, само че те търси, а тези объркващи сигнали още повече те терзаят какво той в действителност желае от теб, какви са същинските му планове.

Мъжете в такива обстановки бягат от дамите поради това, че се намират на разнообразни стадии в живота си той просто е прочувствено недосегаем сега.

2. Мъж се отдръпва, когато си се трансформирала в комфортна жена или по този начин нареченото „ положително момиче”

Тук повода може да е обвързвана с контузии от детството. Когато тази жена е била малко момиченце, доста евентуално тя е било безшумно и чинно дете, слушала е родителите си, стояла е неподвижно, когато мама и тате са работили, ходила е на пръсти, да не подвига звук, не е изказвала желанията и потребностите си, приспособила се е към непознатото мнение.

Или пък е работила програмата – постарай се, с цел да заслужиш обич – почисти си стаята, избърши пода, напиши си домашните, бъди красива, грижовна и така нататък Тази стратегия – синдромът на “доброто момиче” се е трансформирала в неин механизъм, с който е получавала обич под формата на прегръдка, внимание, дарове, думи на поддръжка и прослава. Така тя е програмирала в съзнанието си, че с цел да бъде обичана, би трябвало да се постарае и заслужи обич. Започвала е да има вяра, че би трябвало да е комфортна жена и колкото повече търпи, носи непознати товари, служи, толкоз по-ценна и обичана ще бъде.

Реалността, обаче, е друга. Ако даваш доста на един мъж, без той да ти връща в подмяна, се нарушава салдото на предоставяне и приемане и се скапва равновесието във връзката. Свръхотдадеността на дамата е едно от нещата, които отблъскват мъжа – кара го да се усеща притискан и той се отдръпва, дистанцира, когато получава повече, в сравнение с е подготвен да одобри. А контузиите от детството на нараненото вътрешно дете може да една от аргументите дамата да не може поддържа и задържа връзка.

3. Мъж бързо губи интерес към жена, която е в позицията на жертва

Това е жена, която е постоянно в неприятно въодушевление, намръщена, мрънка, оплаква се от всеки и всичко, няма усмивка на лицето – липсва ѝ женска сила и магнетизъм, с която да го зарежда с лека сила.

Оплакванията за живота, историите за неуспехите ти, както и други прояви на позицията жертва са причина да те създадат в очите му недостойна за положително отношение и обич. Трябва да приемем, че човек би трябвало да бъде обичан и със слабостите, и при всякакво прочувствено положение. Но в случай че това продължи прекомерно дълго време, в случай че ти не намираш сили и запаси да се надигнеш от дупката, в която си или не позволиш предлагана помощ, с цел да се изпълниш с сила, ти не можеш да задържиш мъж до себе си, той губи интерес към теб.

Така се появяват и рисковите любовни триъгълници – когато на хоризонта се появи жена, която умее да се носи през живота, да му се любува, всичко да минава през удоволствието, да е радостна, сияеща, засмяна - тя отвръща на потребността му от сила и лека бавно той изоставя обичаната си до този миг жена.

4. Мъж се дистанцира от жена, трансформирала се в негова майка

Страшно постоянно се срещат оня вид дами, които дават толкоз доста от себе си за този мъж, че го обгрижват, вземат решения вместо него, че се усещат тъкмо като майка, а това е доста проблематична динамичност в една сантиментална връзка.

Когато дамата е заела мястото на родител и замръзне в тази позиция, тя се трансформира се в майка на мъжа си. Да живееш с мама е комфортно, тя дава внимание, грижа, препоръки, решения, опора, само че от време на време омръзва на мъжа и той се дистанцира. Излишъкът от женско настойничество и хиперопека убива привличането, възхищението и всяко полово предпочитание у мъжа. Той няма по какъв начин да бъде съкровен с майка си и това е причина мъж бързо да губи интерес.

Когато дамата гледа на мъжа като на принц, на който да угажда непрестанно, несъответствието става прекомерно нетърпим за мъжа и той бяга, държи се дистанцирано. В такава любовна връзка той не се усеща като мъж, не осъзнава качествата си като подобен.

В такива случаи посредством вярната връзка поставете здравословни граници и разпределете дилемите и отговорностите в дома, с цел да избягате от несъответствието, който убива всичко сантиментално сред вас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР