1. Събуждане Настройването на алармата този път не е необходимо.

...
1. Събуждане Настройването на алармата този път не е необходимо.
Коментари Харесай

Оцеляване в мръсния въздух: 10 стъпки за напреднали

1. Събуждане
Настройването на алармата този път не е належащо. Винаги може да разчиташ на внезапната кашлица някъде към 7 и 30 сутринта. Тя ще се погрижи да те изкара от монотонния сън - загуба на време, в което може да препускаш из столицата и да дишаш с отворени дробове. Прокашляш се малко да изкараш от гърдите насъбраните катрани и в банята изплюваш малко гадории. Време е за деяние. 
2. Сутрешен тоалет 
Имаш право на избор.
Вариант 1: тръгваш без никакви защитни средства. Преимущества: Каляваш организма, привикваш към токсичния въздух. Ако походиш най-малко една седмица по този начин, към този момент ще може да се нагълташ с каквото намериш за добре. 
Вариант 2: маска. Средна резистентност. В метрото всички изглеждате като извадени от Мортал Комбат и в случай че някой направи малко по-рязко придвижване с ръка си припомняш детството и оня фатал, който се прави с доста комплицирана композиция от копчета, само че стане ли един път, ти подвига адреналина за целия ден.
Вариант 3: противогаз. Висока резистентност. В известна степен изнежва организма, рискуваш да се разглезиш и в случай че инцидентно го махнеш да се задавиш от кълбетата пушек, на които още не си привикнал. 
3. Ориентиране в мъглата
Като казахме току що метро, не казахме по какъв начин да стигнеш до него. Ако като дребен си търчал из Витоша на спортно насочване, значи си с една крачка напред от останалите. Другият вид е вездесъщият GPS - пускаш го и се оставяш на най-голямото съвременно постижение: компютърната навигация. Спасявала те е в не една столици, а ето, че е време да помогне и за личната ти. Сто метра напред и след това в ляво, 50 напред и по-късно в дясно. Ето те, че стигна. 
4. Посещение при персоналния
Ето, че е обяд и е време да отидеш при персоналния доктор. Той ще реши къде да те прати. В по-лекия вид си на уши-нос-гърло, където има голяма опашка, която занапред ще научи, че страда от синузит, ангина и мениеров синдром, а тези, които се измъкнат единствено със синузит могат да честват събитието, че са най-здравите копеленца. В по-тежките случаи може да минеш и през пулмолог - там хвърляй стотинка за бронхит или пневмония. Разбира се, постоянно има опция да се нуждаеш от филтриране в токсикологията, в случай че играта загрубее. 
5. Пропушваш 
Годините, в които заставам встрани от цигарите, с цел да опазиш здравето, към този момент ти се костват непотребни. Топлият никотинов пушек работи душевен успокоително и понижава експанзията ти към общината - да се тровиш самичък е изключителна привилегия, отнася се за личен избор, лична воля, възприятието, че самичък направляваш и живота, и гибелта си. Освен това по нажежаването на върха на цигарата и отчетливата му оранжева точица в мъглата може да окажеш помощ на разнообразни минувачи да се ориентират къде наоколо има човек.
6. Вземаш куче
Оказва се, че разходката ти из града би трябвало да бъде спомогната от едно доста по-богато от към сетива създание, лидер, който непогрешимо да разчита на освен това от елементарния човешки взор. Вземай самоуверено нещо по-големичко и по-пухкаво, което да те води напред по мъгливите улици и да разчиташ, че ще те докара у дома. От това може да се развие добър бизнес - както има тротинетки, спрени тук и там, особено приложение за кучета водачи би спомогнало за напредването в градска среда. 
7. Вземаш си цялата отпуска
Възможно е горните точки да те напрягат душевен, да си малко слабичък темперамент и да не може да издържиш на тези две седмици до Коледа, в които ще се проснеш с хрипове на леглото и ще правиш това, за което празниците са планувани: реанимация. Затова се сбогувай с фантазиите за слънчево лято и напряко вземай лятната отпуска в този момент. За какво са ти плажовете, в случай че няма изобщо да успееш да се класираш за тях? Лягай и дреми на едно легло в късите зимни дни и си почивай. Лятото ще си го отработиш. 
8. Гледаш " Чернобил "
Беше ти ужасно забавно, когато след " Игра на тронове " се чудеше какво да гледаш и попадна на " Чернобил ". Сега към този момент разбираш - това, което е пагубен ентъртейнмънт към този момент е друго: живописен ориентир за нехудожествени обстановки, в които управляващите повтарят, че няма проблеми, а ти очевидно имаш, както всички в близост. От сериала може да ти дойдат доста хрумвания и по-добре от този, в сравнение с от " Walking Dead ".
9. Изучаваш мечките
Тъй като въздухът е подобен, че би могъл да провокира избрани разновидности, надяваш се организмът ти да се пренастрои на околната среда през адаптивните блага на еволюцията и да придобиеш нещо от биологията на мечката. Изваждаш целият ледник, всички шкафове, преравяш мазето и подреждаш пред себе си голямо количество храна. Изяждаш го за един ден и след това лягаш с вярата да се събудиш през март. 
10. Гмурваш се в изкуството
Изкуството е това, което може да ти помогне в тежките обстановки и ти най-накрая разтваряш душата си за него. Първо: " В часът на синята мъгла " от Яворов. Второ, малко " Ъпсурт " и фразата " Хич не ми европейско като виждам небето над София батенца ". Трето: малко Стругаре и фразата " София ме ужасява - бяхме се разбрали друго ". Постепенно премалялото ти тяло влиза в синхрон с премаляла от резонанс към красивото психика. И по този начин, физически и естетически премалял, се носиш гладко като водолаз по улиците. Изкуството е постоянно, животът е къс - твоят, най-много.  
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР