1 с.л. с връх какао на прах 1 портокал за

...
1 с.л. с връх какао на прах 1 портокал за
Коментари Харесай

Става Без Никакво Брашно И Е Тотална Фантазия! Това Е Най-Добрият Шоколадов Сладкиш, Ще Се Побъркате Колко Е Лесен!

1 с.л. с връх какао на прахуляк

1 портокал за фреш (защото е по-сочен) – настържете кората и изцедете сока. Трябва ни към 30 грама портокалов сок. Ако е малко 1 портокал, изцедете още 1.

150 гр орехи

Олио за намазване на тавата за печене

Начин на подготвяне

Смелете орехите с мелачка и ги смесете с половината захар. Настържете шоколада на ситно ренде и го прибавете. Хубаво разбъркайте да се смесят добре и оставете настрани.

С миксер разбийте белтъците и до момента в който разбивате прибавете останалата половина захар. Бийте към 3 минути.

Отделно разбийте жълтъците, прибавете към тях какаото, сокът от портокала и кората му. Добавете белтъците и най-после изсипете сместа с орехите и шоколада.

Изсипете сместа в намазана с олио тавичка и сложете да се пече в загрята до 150 градуса фурна. След 5 минути увеличете до 180 градуса и оставете по този начин 35-40 минути или до подготвеност. Можете да проверявате с съчка за зъби – в случай че нищо не полепва, готово е!

Извадете от фурната и оставете да се охлади добре, след което нарежете на части, които вадете от тавичката и украсете от горната страна по ваша преценка, да вземем за пример с късчета орехи или плодове.

Шоколадов десерт без брашно

Кулинарен съвет: Шоколадите могат да бъдат със смлени лешници, тъй като сладкишът придобива невероятния им усет. Ако лешниците са цели в шоколада, ще се затрудните при настъргването му на ренде написа po-krasivi.net/.

При изваждането от тавичката може да се разчупи първото парче, само че не се тормозете, елементарно се слепва отново.

Да ви е сладко!
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР