1. Референдум Всичко си вървеше по сценарий: и държавен преврат

...
1. Референдум Всичко си вървеше по сценарий: и държавен преврат
Коментари Харесай

Крим. Иди и виж!

1. Референдум

Всичко си вървеше по сюжет: и държавен прелом проведоха, и евромайдан го титулуваха, и неонацистките бесове отгледаха, и за пазители на демокрацията ги оповестиха, и 5 милиарда $ хвърлиха за едни курабийки, и трансфораха Украйна в частица от антируския кордон.
Оставаше основното - Крим. Беше им обещан и харизан. До 15 май 2014 година Украйна трябваше да е денонсирала контракта за Руския Черноморски флот (създаден от княз Потемкин-Таврически през 1783 година с 11 кораба) и до 30 май трябваше да го е натирила от Крим с всичките 370 кораба, 14 подводници и 161 самолета. Това възнамеряваха два документа от 2008 година - "Целеви проект Украйна-НАТО " и конфиденциалната "Аналитична бележка по осъществяване на Целевия проект ".
Съединени американски щати към този момент се виждаха господари в Крим, сънуваха по какъв начин морските пехотинци дефилират по улиците на Севастопол, предвкусваха по какъв начин управляват пет морета - Балтийско,Черно, Каспийско, Азовско и Средиземно, и Проливите (Троянската война, впрочем, не е поради някаква красавица, а поради Дарданелите), и Мала Азия, Северен Кавказ, Грузия, Молдова, южните граници на Русия. До края на май 2014 година Крим трябваше да е централна НАТО-вска база. Съединени американски щати трябваше да са окупирали Крим в името на демокрацията, естествено.
Това беше задачата. На Крим беше отредена основната роля - на стратегически ключ към "окончателното решение на съветския въпрос " (според хитлеристката терминология). Крим трябваше да бъде точката на изкривяване. Пречупването на Русия. Във всевъзможен смисъл - боен, геополитически, исторически, честен, психически. За да бъдат Съединени американски щати безразделен владетел на света.
Обаче! Ключът остана в ръцете на своя легален собственик - на кримчани. На 16 март 2014 година, два месеца преди програмирания американски обир на Крим; 60 години, откак Хрушчов приподнесе Крим на Украинската ССР като парче кейк; и тъкмо 70 години след началото на интервенцията на Червената войска за освобождение на Крим от нацистките окупатори, с всеобщ референдум 97% от кримчани върнаха Крим на неговото изконно място - в Русия. От 19 април 1783 година, когато Екатерина II подписва Манифест за присъединение на полуострова към Руската империя, Крим е интегрална част от Русия. И в никакъв случай не е бил интегрална част от Украйна.
Свободната воля, свободният избор на кримчани предотврати застрашителен и кървясъл международен прелом. Който също беше програмиран. Съединени американски щати желаеха да пречупят Русия посредством Крим. Кримчани строшиха матрицата на еднополюсния свят и го запратиха в историята. Покрусени, Съединени американски щати и техните евровасали редят наказания и забрани, с цел да изолират Крим от света - да не би светът да отиде в Крим и да види истината.

2. "Крым сдал "- "Крым принял "


Така си "говорят " Хрушчов и Путин на едно от тези магнитчета, дето украсяват хладилника. Това е най-купуваният сувенир в Крим, плюс тениска с облика на съветския президент. Продавачите по сергиите не превеждат на туристите този "диалог ". Всичко е ясно. На гърба на магнитчето написа: "Срок годности не стеснен ".
Въпреки идиотските наказания и забрани по крайбрежния бул. на Ялта, под неспирния дъжд, щъкат французи, англичани, японци и чакат почтително своя ред да се снимат пред изящната комбинация "Дамата с кученцето и Чехов ".
Във вътрешния двор на Ливадийския замък сякаш повърхностно са оставени три стола и масичка - постоянно има искащи да се превъплътят в Сталин, Рузвелт и Чърчил. Тук съжителстват спокойно две трагични столетия - Ялтенската конференция и покоите на император Николай ІІ, разстрелян с цялото си семейство в една юлска нощ преди 100 години в Ипатиевия дом в Екатеринбург.
Във Воронцовския замък е вавилонско стълпотворение. Северното крило наподобява на Уиндзор, южното - на Тадж Махал. Всеобщ любим е спящият лъв при започване на импозантно стълбище. По-нагоре лъвът се е поразсънил. Още няколко стъпала и ето - лъвовете се изправят. Най-горе ви чакат два ръмжащи лъва - стражите на двореца. По време на Ялтенската конференция Чърчил припознал себе си в спящия лъв и изискал да го купи, само че Сталин отвърнал "Народното благосъстояние не се продава ". Така описват.
И цялото това разноезично многолюдност, пристигнало от всички краища на света, е сборище "незаконни гости във краткотрайно окупираната територия на Крим ", които "носят отговорност по украинския Наказателен кодекс ". Според формален Киев.

3. Ние, диверсантите с гайдата

"Руските окупационни управляващи цинично употребяват етническите българи в Крим, техните исторически връзки с Родината им, с цел да изпълнят своята хибридна акция, ориентирана към легитимиране на окупационния статут на полуострова. Доказателство за това е осъществяване на територията на краткотрайно окупирания Крим на Седмицата на българската културата (7-11 септември), за която нелегално е пристигнала упоменатата делегация от Република България ".
Това написа в позицията на украинското посолство в София. Чудесен мотив новият дипломат Виталий Москаленко да научи кои са тези нарушители, хибридчици, провокатори, диверсанти и впрочем злосторници. Това сме ние - трима академични преподаватели, четирима публицисти, двама общественици и един гайдар. Всички (според кръвожадното есенце на Ал.Йо. във Factor) - "руски лимонки, пета колона, кремлоиди, путинофили, вагабонти и терористи ", сущи "парашутисти и подводничари от 1941 ", които - за велика жалост - към момента не са разстреляни, както им се пада. С боязън ожидам флагманът на хоноруваните русофобци да разгласи награди за нашите глави по фашисткия ценоразпис отпреди 9 септември.
Разбирам господин посланика - такава му е работата. И му съчувствам - и на него, и на неговите сътрудници. Защото все по-често ще пишат такива позиции. Само за последните месеци в Крим дойдоха делегации от Япония, Чехия, Германия, Словакия, Сирия, Швейцария, Франция, Англия, а дружно с нас - делегация от Съединени американски щати. И всякога украинските дипломати вадят отдолу под индиго едни и същи заканителни послания. А туристите, които безусловно са завладяли Крим? Само през този сезон те са 6 млн., при 2 млн. население. Тях кой ще арестува и по какъв начин ще санкционира?! Може би тез диверсанти дебаркират с подводници? Или дохвърчат на летящи чинии? Не знам, само че ние, с цел да се срещнем с нашите сънародници в Крим, пътувахме сред 12 и 19 часа. Колкото до Ню Йорк или Австралия.
Никакви наказания, ограничавания, забрани и закани не могат да спрат парламентарните и културните делегации, хората на бизнеса и гъмжилника от туристи, които идват в Крим, с цел да видят с очите си, че няма агресори, няма окупатори, няма блокади, няма танкове, няма телени мрежи, няма концлагери, няма боязън, нито смут, нито минимум терзание или паника. Напротив!
Навсякъде в Крим видяхме един удивителен възторг, какъвто рядко се среща. Ентусиазъм на хора, които сами, без външен напън вземат решение ориста си. Сами, по своя воля, а не по непозната заповед, поради непознати ползи и непознат кеф. Сами, без да слушат хищните сирени на американското двуличие, нито безгръбначните вопли на европейските мекотели, нито русофобските проповеди, още по-малко - неонацистката агитация.
Видяхме хора, които с неотслабващ екстаз могат с часове да описват за дворците и храмовете, и които благоговеят пред всяко камъче, пътечка и вада. Видяхме и резултатите от украинското наличие - занемарени градове, запуснати архитектурни бисери, разрушена инфраструктура. Сега на всички места строят, реставрират, ремонтират, асфалтират, стърчат кранове, сноват бетоновози.
В храм "Св. Троица " в Симферопол отците отслужват Света Божествена литургия посред скелето, вдигнато от реставраторите. Притихналата върволяк от богомолци няма край. Тук са мощите на Св. Лука Войно-Ясенецки, светителят-хирург, епископът-професор, избавил хиляди руски бойци по време на Великата отечествена, влачен 11 години из сталинските лагери, тъй като не се отхвърля от своята религия и своя ранг, оперира в расо под благия взор на Иисус и благославя своите пациенти. Тук е и чудотворната икона "Св. Богородица Скърбяща ", която се самообновява, недокосната от човешка ръка.
Профучахме по Керченския мост и той - каква изненада! - не се срути. Не помръдна даже. Никой от нас не беше похитен, нито погубен, както грижовно предизвестяват всевъзможни фалшив писачи. Не единствено видяхме, ами се и снимахме с един "окупатор ". От бронз. Паметникът "Вежливый человек ", основан по истинска снимка от пролетта на 2014-а.
Видяхме хора, които грейваха, щом чуят, че сме българи. И хора, които споделяха ядосано "Болгары предатели ". Нефелните български политици и платените русофоби да си запишат на двупръстовите челца тази антибългарска мантра. Тя е резултат от техните безобразия и в това време отлично обслужва околокремълските българофобски среди, които не вършат разлика сред благодарност и раболепство, и които с някакво сластолюбие назовават българите, изтъквам - "негодяи, дегенерати и содомити ". Само подсещам - държавните управления идват и си отиват, народите остават.

4. Българите

Навсякъде в Крим ние срещнахме свободни, уверени, почтени хора от най-различни националности и вероизповедания. Видяхме Възраждането на Крим. Възраждане политическо, икономическо, културно и духовно. Видяхме въздигането на Крим и в достолепието на нашите българи, в техния оптимизъм, самоуважение и неизтребимо жизнелюбие: Иван Абажер - стожер на българската общественост, член на Обществената палата на Руската федерация; Людмила Радева - редактор в "Крымские вести "; Полина Станева - историк; Надежда Бальжик - учител по български език и преводач; Евелина Швидченко - българка от Молдова, ефирен журналист; едно българско семейство от Кубан; Петър с ангелския глас и неговата брачна половинка Татяна...
Те приказват на всички вероятни български диалекти, които се сливат в онази сладостна, дъхава българска тирада, съхранена през времена и инциденти. Те пеят антични национални песни, от дълго време изгубени в разломите на българската история. Те са преизпълнени с вдъхновение, самочувствие и отговорност, и с едно невъобразимо чувство за независимост и значителност на всеки един човек - положение на духа, което не може да остане неусетно. А българите в България към този момент 30 години понасят методичното мачкане и поругаване на тези неоценими духовни достояния на личността. Войните биват разнообразни - горещи, студени, стопански, осведомителни. Но най-коварна е войната против историята, истината, паметта, културата и духовността.
Българите в Крим знаят своята задача. И нашето отиване в Крим е задача. Все същата. България се назовава. Кирилица и Православие. Азбука и Църква. Знание и Вяра. Нашият български, славянски и православен цивилизационен код. Защото: България е историческият, държавният индивид на кирилицата, Българската православна черква е първата духовна цитадела в целия славянски свят, черковнославянският език е българският език. Това е ситуацията. Това е историческата аксиома. На който не му харесва - негов проблем.

5. "И съм во веки! "


Кой може да ни спре да отидем в Херсонес, това свещено място за всеки българин? Тук са отеквали стъпките и гласовете на св.св. Кирил и Методий преди 1158 години. Тук нашите светци и първоучители намират по един превъзходен метод мощите на св. Климент папа Римски, първи свещеник на Сердика, приел свето кръщение от св. деятел Петър. Намират светите мощи, съхраняват ги и след шест години ги отнасят в Рим дружно с българските книги, и ги посреща тържественият звън на всички камбани, и папа Адриан ІІ освещава българските писмена в "Санта Мария Маджоре ", и това е краят на триезичната разкол. И през днешния ден всеки българин може да каже като св. Константин Кирил Философ: "Не бях, бидох и съм во веки! ".
Кой може да ни спре да отидем в Крим, да занесем на нашите българи български учебници и български книги, щото българската страна се прави, че тези хора не съществуват, че ги няма, съгласно тъпите наказания и още по-тъпите политици.
Всичко това ние не трябваше нито да забележим, нито да преживеем. И тъй като тъпите наказания не разрешават импорт в Европейски Съюз на артикули от Крим, доста ми е забавно като по какъв начин тъкмо ще бъдем осъдени, задето внесохме в Европейски Съюз книги, албуми и иконки от Крим. И тези магнитчета - "Крым сдал " - "Крым принял " с безграничен период на валидност. Вярно, пропуснахме да внесем в Крим някоя гаубица, но що е време, все е отсега нататък, нали.


Херсон


Всички се снимат с бронзовия Спящият лъв пред
"Вежлив човек " в Симферопол Воронцовския замък


Многозначително сувенирно магнитче

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР