1. Прекарвайте достатъчно време с децата си. Никога не можем да

...
1. Прекарвайте достатъчно време с децата си.
Никога не можем да
Коментари Харесай

Пет съвета как да бъдете по-добър родител

1. Прекарвайте задоволително време с децата си.

Никога не можем да прекарваме с децата си толкоз време, колкото ни се желае. Но можем да се опитаме да прекарваме повече време дружно. Проучванията сочат, че за деца на възраст сред 3 и 11 години времето, споделено с родителите, е от значително значение за по-нататъшното им развиване като персони. За младежите (над 11-годишна възраст) минималното належащо време на седмица със фамилията е 6 часа. Това понижава риска от прояви на проблематично държание в учебно заведение. Шест часа звучи незначително малко на пръв взор, нали? Но се замислете за действителността – родителите вървят на работа, децата вървят на учебно заведение, излизат с другари, вечеря пред тв приемника, съвсем никакви диалози и време за лягане.

2. Правете проекти.

Ваканции, рождени дни, празници, лятна почивка, уикенди – използвайте това време, с цел да заздравите връзките в фамилията. Правете си авансово проекти. Не единствено че това ще покаже на децата ви желанието да бъдете дружно, само че също по този начин ще има нещо прелестно, което всички да очаквате с неспокойствие.

3. Защитавайте ползите си.

Ако имате потребност от повече време, с цел да бъдете със фамилията си, не си мълчете. Шефът ви няма да се досети самичък и да ви предложи гъвкаво работно време. Попитайте за опциите (да работите от у дома напълно или най-малко два дни в седмицата) или си потърсете друга работа. Звучи елементарно, на процедура сигурно не е, само че най-важното е да си подредите целите. Когато осъзнаете, че преди всичко са децата и фамилията ви, всички жертви ще си костват и ще наподобяват даже разумни.

4. Създайте си обичаи.

Много е значимо всяко семейство да си има свои привички и обичаи – нещо, което да дава чувство за уникалност. Можете да вземем за пример да си наречете дните от седмицата за разнообразни занимания – ден за сладолед, ден за кино, ден за пица, ден за разходка в парка, ден за четене, ден за излет и така нататък

5. Спазвайте някои правила.

Въведете правила, ограничаващи потреблението на всевъзможни мобилни устройства вкъщи. Никакви телефони, преносими компютри, таблети на масата. Оставяйте време за диалози. Интересувайте се от приятелите на децата си. Дори да не са ви изключително симпатични. Договорете се най-малко един от двата дни през уикенда да прекарвате дружно.

Забавлявайте се дружно! Обичайте децата си такива, каквито са!

Цветелина Велчева по материали от www.success.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР