1 от 2 От 6 януари Българската народна банка (БНБ)

...
1 от 2 От 6 януари Българската народна банка (БНБ)
Коментари Харесай

БНБ отбелязва 125 години от рождението на Гео Милев с уникална монета

 1 от 2 От 6 януари Българската национална банка (БНБ) пуска в обращение медна възпоменателна монета на тематика " 125 години от рождението на Гео Милев "  от серията " Български създатели ", оповестява Българска народна банка, представени от " Блиц ".

Монетата е с номинал два лв., тираж 3000 броя и първична цена 24 лв.. Тя ще се продава в централата на Българска народна банка на пл. " Княз Александър I " в Касовия център на Централната банка на ул. " Михаил Тенев " 10, както и в офисите и клоновете на още четири банки. От 6 до 8 януари всеки клиент ще може да купи от Българската национална банка до 2 монети, след което тя ще се продава без ограничавания.

На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на Българска народна банка с годината " 1879 “ върху лентата. В кръг надпис " БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА “, номиналната стойност " 2 ЛЕВА “, годината на емисията " 2020 “. На противоположната страна на монетата е изобразен портрет на Гео Милев, неговият автограф и в полукръг надпис " 125 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕО МИЛЕВ “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР