1. Освободи се от изкуствено създаденото си его и просто

...
1. Освободи се от изкуствено създаденото си его и просто
Коментари Харесай

6 начина да бъдеш в мир със себе си

1. Освободи се от изкуствено основаното си его и просто бъди себе си.

Огромна част от хората живеят, с цел да оправдаят упованията на останалите. Има ли смисъл в това? Донякъде, в случай че сметнем, че е нужно да задоволяваме желанията на хората към нас и тяхната лична визия за нас самите. Няма да имаш миг на същинска независимост и наслада, до момента в който не схванеш, че най-ценното в този живот е да бъдеш себе си.

2. Учи се от грешките на другите и вярвай, че живота е знамение.

“Има два метода, по които да изживееш живота си. Единият е мислейки, че чудеса не съществуват, а другият е смятайки всичко за знамение. ” – Алберт Айнщайн

Един от най-хубавите способи да се учиш и израстваш бързо, е като изследваш пътя на хората, които към този момент са минали от там, накъдето отиваш ти. Собствената ти визия за живота и приемането на новото, само че подлагайки го на личното си подозрение, е значима и неизменима част от този развой.

3. Въведи процеса на осъзнаване в живота си.

“Неосъзнатият живот не си коства да се живее. ” – Сократ

Все повече хора се стремят да живеят живот, изпълнен с моменти на непрекъснато личностно развиване и допринасяне за богатството на цялото. Технологичният прогрес може да ти донесе доста занимания, само че се замисли дали го използваш, с цел да развиваш личния си разсъдък? Творческият ти капацитет е неограничен и само от теб самия зависи да го разгърнеш и да изпълниш съществуването си със смисъл.

4. Осъзнай, че всички хора са до някаква степен повлияни от околната си среда.

“Единственият източник на познание е опитът. ” – Алберт Айнщайн

Бъди съзнателен за това, че всички към теб са оформили личните си възгледи въз основата на средата, в която са живели, както и на минали събития, прекарвания и страсти. В момента, в който успееш да направиш това, имаш действителната опция да спреш да съдиш хората към себе си, разбирайки, че те са също толкоз обусловени от околната среда, калкото си и ти. Това е началото на път, изпълнен с обич и съпричастност на най-високо равнище.

5. Осъзнай, че ти си този, който основава личните си прекарвания.

“Преживяванията не са това, което се случва на човек. Те са методът, по който той реагира на тях. ” – Олдъс Хъксли

Изборите, които правиш са съществена част от построяването на личната ти реалност. Оставай уединено със себе си, с цел да ги изследваш и постоянно си задавай следния въпрос: “По какъв метод ще повлияе настоящия ми избор на мен и на хората към мен? ”

6. Задай си въпроса “С какво е изпълнен живота ми? Със боязън или с обич? ”

“Хиляди свещи могат да бъдат запалени от една единствена свещ и нейният живот няма да бъде скъсен. Щастието в никакъв случай не понижава, когато бива споделено. ” – Буда

За да живееш щастливо е нужно да преодолееш страховете си и да разгърнеш любовта, която е постоянно вътре в теб.

Инфо: Drugata realnost

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР