1. Не носите слънчеви очила Когато си купувате очила, трябва

...
1. Не носите слънчеви очила Когато си купувате очила, трябва
Коментари Харесай

Нещата които увреждат зрението ви и трябва да имате предвид

1. Не носите слънчеви очила

Когато си купувате очила, би трябвало да гледате освен типа им като аксесоар, само че и да внимавате за качеството им, тъй като UV лъчите могат съществено да увредят ретината, което да утежни зрението ви, изключително в случай че стъклата, през които минават не правят задоволително добра работа.



2. Използвате грим с изминал период на валидност

Евтиният, некачественият и остарелият грим, са способни да съсипят здравето на очите ви и да доведат до дълготрайни и необратими проблеми. Затова следетете датата на опаковката и правете изследвания преди да си купувате грим, който ще ползвате за пръв път.

3. Триете очите си
8 ефикасни метода да отбраните зрението си
Зрението е скъп подарък на природата. В прорез с това ние прекарваме часове пред екрани, не се храним добре, не се грижим за очите си....
Прочети повече
Обръщайте си внимание и се контролирайте да не търкате очите си непрекъснато с ръце. Така можете да ги напълните с нечистотия и бактерии, а те да доведат до инфекции.

4. Носите остарели контактни лещи

Никога не носете еднократните лещи повече от един път и когато купувате, избирайте деликатно и след консултация от експерти. С некачествените материали на очите си, можете да развалите здравето им доста повече, от колкото даже и в случай че не ги употребявате. 

5. Прекалявате с телефона и компютъра

За никой не е загадка, че целодневното взиране в екран води до изсушаване на окото, замъглено зрение, парене, сърбеж и отмалялост. Очите се натоварват, пробват се да компенсират и по този начин се скапват. 
Витаминът, който е виновен за положителното ни зрение
Има доста аргументи, поради които зрението ви да стане доста по-лошо: поради разнообразни болести, генетична предразположеност, какт...
Прочети повече
6. Използвате капки за очи

Ако очите ви постоянно са зачервени или сухи, може и към този момент да сте пробвали да употребявате капки за очи. Когато, обаче, не са изписани от доктор, капките могат да причинят повече проблеми, по тази причина постоянно първо се консултирайте със експерт!



7. Не употребявате защитни очила

Когато ви се постанова да работите с нездравословни химикали и други рискови за здравето неща, наложително предпазвайте очите си, в случай че ще да е и в домашна приложимост, тъй като единствено една неточност е задоволителна да унищожи тяхната издръжливост необратимо.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР