1. Моментите, в които сте ги карали да се чувстват

...
1. Моментите, в които сте ги карали да се чувстват
Коментари Харесай

Нещата, които децата ще помнят през целия си живот

1. Моментите, в които сте ги карали да се усещат в безопасност 

Всяко дете е уязвимо и изпитва потребност от протекция – по тази причина то постоянно ще помни моментите, в които сте гонили чудовища под леглото му или сте го гушнали, когато се е събудило от призрачен сън, само че ще запомни и по кое време в изблик на страст сте се трансформирали в чудовището, от което се опасява. Децата ни ще ни виждат ядосани от време на време, тъй като това е част от живота, само че всеки родител би трябвало да си сложи за цел детето му да се усеща предпазено и в сигурност, когато са към него, самостоятелност от страстите, които изпитва сега.

2. Моментите, в които сте им давали цялото си внимание

Децата мерят любовта съгласно вниманието, което им се обръща. Моментите, в които мама или тате спре да прави, каквото прави, с цел да пие чай с куклите или да порита топка, са спомените, които ще останат в паметта и сърцето на детето вечно. Намерете време да дребните неща, тъй като те са най-важни.

3. Начинът, по който поддържате връзка с половинката си

Нашите деца образуват концепцията си за обич, гледайки по какъв начин родителите се държат между тях.

4. Думите ви на утвърждение или рецензия

Децата образуват възприятието си за идентиност, качества и даже самокритика върху нещата, които чуват от вас в ранните си години. Част от отговорностите на родителя е да поправя и възпитава, само че даже когато коригирате дано думите ви да са насърчаващи, положителни и изпълнени с обич.

5. Семейните обичаи

Децата ще помнят с трогване “традициите ”, които наложите в фамилията, даже да е нещо напълно простичко като “семейна кино вечер ”, място, което посещавате фамилно, метода, по който празнувате рожденните дни или други специфични мотиви. Опитайте се да наложите обичаи, които децата биха могли да предадат на своите деца някой ден.

Инфо: time.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР