1 млрд. лева заем ще вземат Булгаргаз и Булгартрансгаз, за

...
1 млрд. лева заем ще вземат Булгаргаз и Булгартрансгаз, за
Коментари Харесай

Ваня Григорова: 1 млрд. лева заем ще вземат “Булгаргаз“ и “Булгартрансгаз“

" 1 милиарда лв. заем ще вземат " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ", с цел да обезпечат различно гориво. Купуваме по-скъп газ, щом се постанова държавните сдружения да вземат заем. Огромен проблем е, че държавното управление споделя погрешни неща. Вече виждаме в бюджета тези средства, които в един миг би трябвало да се разплатят ". Това съобщи пред NovaNews Ваня Григорова, икономист в КТ " Подкрепа ".

По думите й чиновник в Национална агенция за приходите получава 1235 лв. бруто, а добавките, които се вършат на 3 месеца, са в размер на 300 лв.. " Има големи бонуси, само че те са за хора на високи позиции. Хората на гишета не получават огромни суми ", изясни тя. Според нея главната рецензия е за замразяването на минималната работна заплата. " Хората в държавните институции пък биват разигравани и за тях няма и една стотинка нарастване. Оптимизация към този момент имаше в редица организации, бяха съкратени хора, само че нови няма, тъй като заплатата е 900 лв. бруто ", уточни Григорова.

От своя страна Щерьо Ножаров от Българска стопанска камара счита, че не става дума за заледяване на минималната заплата, защото тя работи едвам от 2 месеца. " За заплатите на държавните чиновници има основан фонд от 300 млн. лв. към МФ, само че нарастване ще има единствено след оптимизация на административните процеси. Няма и толкоз удръжки, тук-там има и спомагателни хонорари, които надвишават в пъти мениджърските позиции в частния бранш ", разяснява той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР