1 млн.и 200 хил. е бюджетът на ансамбъл „Пирин”, но

...
1 млн.и 200 хил. е бюджетът на ансамбъл „Пирин”, но
Коментари Харесай

Ансамбъл „Пирин” с концерт в НДК за своя 65-ти рожден ден

1 млн.и 200 хиляди е бюджетът на отбор „ Пирин”, само че той е емблема на Благоевград и би трябвало да бъде поддържан. Това означи в предаването " Лице в лице " Христина Шопова - зам.-кмет по културата в Благоевград.

" През 2011 година ансамбълът не беше в положително положение, само че общината реши да направи всичко допустимо той да остане на величината, на която сме привикнали да го гледаме. Когато си емблема, би трябвало да имаш великолепие ", означи Христина Шопова и добави, че благодарение на общината, ансамбълът е на почетно място.

Снимка: btvnovinite.bg

Солистката на ансамбъла Димана Цурева - Боянова е в него от 1993 година и към този момент 26 години пее в хора. " Имаме хор, оркестър, танциори. Певиците са 23, оркестърът сащо наброява 12-13 индивида и танцовият състав е 20-25 индивида – мъже и дами. Всеки има своята сцина и своето място на подготовки ", означи тя. Общо в ансамбъла влизат към 80 индивида.

Ансамбъл „ Пирин” има от ден на ден участия в чужбина - Франция, Испания, Хърватска. Печелят и награди от разнообразни фестивали.

Снимка: btvnovinite.bg

Ансамбълът може да се похвали с 10000 концерта пред повече от 7 милиона фенове у нас и по света.

Те са имали изяви в „ Карнеги хол” – Ню Йорк, „ Кенеди център” – Вашингтон, " Оркестра хол " – Чикаго, спектакъл " Кралица Елизабет " – Торонто и Монреал (Канада); Токио и Осака (Япония); зала „ Чайковски”, зала „ Русия” и Дома на конгреса в Москва, (Русия); Буенос Айрес (Аржентина); Колумбия; спектакъл " Боливар " – Кито, Еквадор и други

По мотив своя 65-ти рожден ден, артистите от Ансамбъл „ Пирин” приготвят юбилеен концерт в Зала 1 на НДК на 14 октомври от 19.00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР