1 млн. болни и над 51 000 починали от коронавирус

...
1 млн. болни и над 51 000 починали от коронавирус
Коментари Харесай

1 млн. болни и над 51 000 починали от коронавирус

1 млн. заболели и над 51 000 умряли от ковид в 204 държави- такава е международната статистика. За излекувани се смятат повече от 210 300 души.

Сред най-засегнатите страни по света са Съединени американски щати, Италия, Испания, Германия, както и Китай, от където стартира пандемията.
 Германия се нуждае от милиарди маски, хвърля армията против ковид
Германия се нуждае от милиарди маски, хвърля армията против ковид

Разполагането на армията по улиците на Германия е внимателен въпрос

Кризата удари тежко и икономикуте по света, като повече от 6,65 милиона американци са се записали на борсата в Съединени американски щати за последната седмица.

Това е най-високият брой в историята, откогато департаментът събира сходна информация от 1967 година Предишният връх беше 695 000 за седмица до 2 октомври 1982 година

Безработните в Испания се усилиха с 302 265 до 3,5 милиона през март . Това е най-голямото нарастване на безработните за месец в Испания, която наложи ограниченията против ковид от 14 март.

Пандемията от ковид тласна безработицата в Австрия до исторически връх .В края на март на национално равнище процентът на записалите се на борсата се усили с 12,2 на 100 . Това е най-големият дял от популацията от 1946 година През март 52,5% повече хора са без работа в съпоставяне със същия месец през 2019 година

Маските и други защитни средства се оказаха измежду дефицитните артикули в международен проект и не доближават даже за чиновниците на " първа линия " - медици, служители на реда и военни.
 Безработните в Съединени американски щати доближиха рекордните близо 10 млн. за две седмици Обновена
Безработните в Съединени американски щати доближиха рекордните близо 10 млн. за две седмици

Седмица по-рано 3,28 милиона американци подадоха документи за безработица

Властите в доста страни вкараха изключително състояние, полицейски час и други строги ограничения, измежду които затваряне на граници, пътища, забрани за събиране на повече от двама души на едно място, разпореждане на голяма част от популацията да остане по домовете си.

Затворени бяха съвсем всички типове магазини, като се изключи тези за хранителни артикули.

Отложени за идната година бяха огромни събития, измежду които Олимпийските игри, COP26, Евровизия и други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР