1 месец без книжка, прекратяване на регистрацията на камиона и

...
1 месец без книжка, прекратяване на регистрацията на камиона и
Коментари Харесай

КАТ няма да спира тирове от магистралите по празници, сами ще го правят

1 месец без брошура, преустановяване на регистрацията на камиона и 300 лева санкция, в случай че го заловен да се движи

Транспортните компании към този момент сами ще би трябвало да стопират тировете си по празниците, когато има възбрана за придвижването им по автомагистралите и първокласните пътища. Ако не го създадат, водачът ще бъде санкциониран с 300 лева, книжката му ще бъде взета за месец, а камионът ще остане без регистрация за 30 дни, заяви за “24 часа ” началникът на Пътна полиция комисар Росен Рапчев.

Заповедта е на Агенция “Пътна инфраструктура ” и важи за цялата 2019 година Досега при налагане на краткотрайна възбрана за придвижване от Пътна полиция имаха ангажимент да обезпечат място, където тировете да спрат, с цел да изчакат отминаването на ограничаването. Вече шефовете на тираджиите би трябвало да ги осведомят за възбраните или да им обезпечат място, където да изчакат, до момента в който има възбрана за придвижване по натоварените пътища в почивните дни.

Новите правила ще бъдат тествани за пръв път на 1 март, петък. Той е последният работен ден преди националния празник 3 март, който е в неделя. Затова почивен ще е и понеделник. Така в петък ще има възбрана тировете да се движат по автомагистралите от 16 до 20 ч. Тежкотоварните коли няма да могат да минават и по пътищата от Ребърково до Ботевград, Ботевград до Кулата, пътен възел Коритна до Шумен, Русе - Търново, Калотина - София, околовръстното на София, Варна - Бургас и пътя Бургас - Царево. Забраната няма да важи за коли, пренасящи рискови или живи товари, както и бързоразвалящи се артикули.

Същата възбрана ще е в действие, само че от 14 до 20 часа и на 4 март, понеделник.

“Тъй като няма да има организация от наша страна да стопираме тировете, призоваваме компаниите да уведомят чиновниците си, че по време на възбраната ще има надзор. Който е навлязъл против знака, ще бъде санкциониран с 300 лева, а книжката му ще бъде отнета за месец. Регистрацията на камиона пък ще бъде свалена за месец ”, споделя комисар Рапчев. Той изясни, че глобите са заложени от 2017 година в Закона за придвижване по пътищата. Забраната ще важи и на Великден, Гергьовден, 24 май, 6 и 22 септември, както и Коледа. Тя ще е в действие всеки петък и неделя и през летния сезон - от 1 юни до 15 септември, само че неразрешените за тирове сектори ще са други.

Заради 3 март в петък и в понеделник на входно-изходните артерии на всички огромни градове пътни служители на реда ще подкрепят придвижването. Най-засилено ще е наличието им по места, където има поправки и поради тях се стига до запушване, заяви Рапчев. През почивните дни ще има акции за водачи без книжки, за опиати и алкохол. Всички 200 камери на Пътна полиция за скорост ще се извадят по улиците. “Контролът за скорост е непрекъснат, не е единствено за празниците ”, уточни Рапчев.

Заради тържествата коли няма да се позволяват на прохода “Шипка ” от 22 часа на 2 март до 5,30 ч на идващия ден. Ще има построени буферни зони, където хората да паркират колите си. Около паметника ще има КПП-та, на които ще се ревизират дали някой не носи оръжие, или пък е пийнал.

Гранична полиция пък ще обновява на всеки 2 часа на уеб страницата си информацията за трафика по пунктовете на браздата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР