1. Хората с високо ниво на тестостерон изпитват наслаждение от

...
1. Хората с високо ниво на тестостерон изпитват наслаждение от
Коментари Харесай

20 интересни факта за човешкото поведение

1. Хората с високо равнище на тестостерон изпитват удоволствие от гнева на другите.

2.  Вербалните агресори имат податливост да унижават, когато са неуверени в себе си.

3. При това те откровено имат вяра, че отрицателното им мнение е чистата истина и няма никаква връзка с ниската им самокритика. А унижаването на околни автоматизирано помпа самочувствието и самооценката им.

4.  Телесните чувства въздействат директно върху държанието. Например, открита е ясна асоциация сред чувството за тежест и „ значимост ”, „ съвестност ”, „ стойностно ”. Човек бива подсъзнателно оценен като сериозен и постоянен, още до момента в който подава на изявление за работа тежка директория с професионалната си биография. Ако сивито е единствено един лист, се задейства противоположната асоциация – на подценяване.

5. По същия метод чувството за неотстъпчивост сковава хората. Тези, които седят върху твърди столове са по-неотстъпчиви в договарянията. Докосването на грапава повърхнина провокира чувство за комплицирани взаимоотношения, а мръзненето е тясно обвързвано с възприятие за самота.

6. Хората са склонни да правят аморални действия или да не извършват нечия молба за помощ, в случай че за това не е належащо да се поставят старания или да се даде пряк отвод.

7. Въпреки това, множеството хора се държат „ както прилича ”, в случай че би трябвало да вземат морално решение пред някого. Много по-рядко отхвърлят на директна молба за помощ или пожертвование.

8. Лъжата изисква повече ментални старания, тъй като по едно и също време би трябвало да се мисли за нея – с цел да се изрече и за истината – с цел да се скрие.
 
9. Когато са следени, хората се държат по-добре. При това, илюзията за наблюдаване работа по същия метод – един простоват опит открива този факт по следния метод: когато в заведение за самообслужване бъдат окачени фотографии на човешки очи, броят на хората, които разчистват масите си след хранене се усилва.

10. Поведението въздейства на морала. Хората, които лъжат, мамят или правят други аморални действия, отделят доста повече внимание на това да правят оценка кое е положително и кое неприятно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР