1 година и 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок

...
1 година и 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок
Коментари Харесай

Условна присъда за учителката, която уби новороденото си бебе

1 година и 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен период получи след съглашение 34-годишната учителка от Горна Оряховица Венелина Петкова, която предходната година умъртви бебето си. Младата жена беше упрекната в умъртвяване на новородено от майка си по време на раждане или незабавно след него.

Освен присъдата, Районният съд разпореди на началника на полицейското ръководство в Горна Оряховица и полагане на възпитателни грижи по отношение на нея по време на този период.

Случаят потресе града на 12 октомври предходната година. Тогава Петкова, която била учителка в село Виноград, се прибрала с рейс от работа, когато раждането почнало. Тя родила сама момченце в градски парк. Това било четвърто дете на фамилията и тя не го желала, даже криела, че е бременна.

Петкова скъсала пъпната шнур с ръце и не я завързала. После стиснала врата на бебето и го умъртвила. Сложила телцето в найлонов плик и го натъпкала в дамската си чанта, написа в обвинителния акт на прокуратурата. Нейна позната, която минавала оттова, видяла локва кръв под пейката и предложила помощ - да извика щерка си, която била здравна сестра. Учителката отказала, само че другата жена се обадила на тел. 112.

Спешен екип откарал Петкова в болница и там било открито, че е родила, въпреки тя да отричала.

Трупът на новороденото й дете бил открит в чанта в багажника на фамилната кола, която тя дала на брачна половинка си при приема в здравното заведение. След това правосъдните медици открили, че то е родено крепко, 50 см и 3,1 кг. Живяло е не по-малко от 15 минути, след което е било задушено от майка си.

По време на следствието е назначена сложна правосъдна психиатрично-психологична експертиза, която открила, че учителката е разбирала и е могла да управлява постъпките си. Причината за жестокото ликвидиране обаче била прочувствена рецесия, в която изпаднала поради невъзможността да гледа четвъртото си дете, се споделя още в обвинителния акт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР