1. Джеймс Харисън Когато Джеймс Харисън е 14-годишен, той едва

...
1. Джеймс Харисън Когато Джеймс Харисън е 14-годишен, той едва
Коментари Харесай

7 невероятни случаи, в които кармата си казва думата

1. Джеймс Харисън

Когато Джеймс Харисън е 14-годишен, той едвам не умира. Налага се лекарите да му създадат тежка интервенция, при която изтича над 2 литра кръв. По-късно Харисън схваща, че е оживял, тъй като хора, които не познава, са му дарили кръв. Затова решил, че желае да прави същото за някой различен в потребност, освен това, до края на живота си. Той стартира да подарява, когато навършва 18 години. Докторите скоро схващат, че кръвта на Харисън е невероятна. В нея имало антитела, които безусловно лекували хемолитична болест при новородените. Те го молят да продължава да подарява кръв, с цел да избавя бебетата от гибел. Днес Джеймс е на 70 години и е избавил над 2 милиона бебета. По-късно, когато лекарите предизвестяват щерка му, че има възможност нейното дете да заболее от същата тази болест, която кръвта на Джеймс лекува, той подарява кръв за личното си внуче. И защото на 18-годишна възраст Харисън взема решение да подари кръв, след години той има опция да се наслаждения на щастието да бъде дядо.

2. Роджър Лосиър

Когато Роджър Лосиър бил на 4 годинки, той се отделил от родителите си на плажа, с цел да се опита да плува. Водите обаче го отнасят прекомерно във вътрешността и той стартира да се дави. Тогава непознатата за него Алис Блейс скача във водата и го изважда на брега, спасявайки живота му. 9 години по-късно, 13-годишният Роджър бил на същия плаж, когато чул женски зов: „ Съпругът ми се дави! “. Тогава Лосиър не осъзнава, че това е дамата, избавила го в миналото, само че не се замисля и влиза във водата, с цел да избави давещия се мъж. Тогава Алис Блейс осъзнала, че Роджър, който избавил брачна половинка й, е същото момче, което тя в миналото избавила от удавяне.

3. Джим Бекър

Джим Бекър почнал да подарява кръв, защото бил почитател на Грийн Бей Пакърс. Той не можел да си разреши да си купи билет за мача им, по тази причина решил да си завоюва, като подари кръв. Той почнал да прави това постоянно, само че се оказва, че точно това негово решение се трансформира в единствената причина да живее. През 1975 година, след повече от 20 години, през които той подарява кръвта си, Бекър схваща, че страда от хемохроматоза. След като му слагат диагнозата, той е лекуван, само че докторите му споделят, че е нямал късмет да оцелее, в случай че не е дарявал кръвта си през всичките тези години. Той го прави с вярата да изкара пари и по едно и също време с това да избави нечий живот, само че се оказва, че в последна сметка, избавя своя личен.

4. Виктор Гисбрехт

Виктор и брачната половинка му Ан пътуват с автомобила си в Уисконсин през 2011 година, когато виждат две млади дами настрана от пътя. Жените – Лиса Майер и Сара Берг, спукали гума и не знаели по какъв начин да я сменят. Виктор спрял и им оказал помощ, след което той и брачната половинка му траяли по пътя си. Малко по-късно двете дами настигат автомобила на Виктор и виждат разтревожената Ан, която крещяла, че брачният партньор й получил сърдечен удар. Лиса и Сара не разбирали от коли, само че Сара, която била здравна сестра, знаела какво да прави в такава обстановка. Тя му оказала първа помощ, до момента в който се обаждала на 911. Виктор съумял да оцелее, тъй като единствено минути преди този момент, той самият оказал помощ на двете дами.

5. Кристофър Дъмпси

Кристофър Дъмпси подарява бъбрека си на изцяло чужд човек. Той схванал за това от колежката си, която споделила с него, че братовчедка й има проблем и се нуждае от трансплантация, само че преди нея в листата имало 119 000 души. Ако не откриела донор, й оставали единствено 2 месеца живот. Дъмпси не познавал фамилията на колежката си, само че решил, че не може да не стане съпричастен и взема решение да подари своя бъбрек, с цел да избави непознатата. Жената, която избавя, се назовава Хедър Крюгер и двамата не се били виждали, преди той да й помогне. Когато се видели обаче, двамата се влюбват. След интервенцията стартират да се срещат и две години откакто избавя живота й, Крис подписва брак с Хедър.

6. Д-р Майкъл Шанън

Д-р Шанън минава през пъкъла, когато автомобилът му е блъснат от камион. Той не можел да се измъкне, а колата му започвала да гори. Докато дойде кола за спешна помощ, краката му към този момент горели. Парамедикът Крис Троки направил и невъзможното, с цел да извади доктора и да го избави от сигурна гибел, без да знае, че избавеният е доктор. Оказало се, че Крис Троки бил роден прибързано и тежал единствено 1.5 кг при раждането си, а докторите не очаквали да оцелее. Д-р Шанън обаче прекарал доста безсънни нощи, с цел да го избави. Той бил единствената причина, заради която Троки оживял и години по-късно Троки се трансформирал в единствената причина, заради която доктор Шанън съумял да оцелее.

7. Били Харис

Били Харес просел по улиците на Канзас сити, когато се случило нещо необикновено. Жена на име Сара Дарлинг се доближила, с цел да му остави монети, само че внезапно годежният й пръстен също паднал. Били отишъл в заложна къща, където оценили пръстена на 4000 $, само че сърце не му дало да го даде. Вместо това, той решил да изчака Сара още веднъж да мине и да я пита дали не е изгубила пръстена си. Сара, която била повече от щастлива да получи пръстена си назад, взема решение да провежда акция за набиране на средства, с цел да помогне на Били. Хората събират над 185 000 $ за Харис, който си купил дом и автомобил и съумял още веднъж да стъпи на краката си.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР