1. Деянията на Негово Божествено Всесветейшество Вартоломей, Архиепископ на Константинопол

...
1. Деянията на Негово Божествено Всесветейшество Вартоломей, Архиепископ на Константинопол
Коментари Харесай

Вартоломей Разколникът

1.
Деянията на Негово Божествено Всесветейшество Вартоломей, Архиепископ на Константинопол - Новия Рим и Патриарх Вселенски.
Беше 11 октомври 2018 година - денят на светите Теофан и Теодор Начертани, наречени така, тъй като изпадналият в разкол Византийски император Теофил разпоредил да изпишат (жигосат) с нажежени игли върху лицата им оскърбителни стихове.
В този ден Божественото Всесветейшество господин Архондонис написа с нажежени игли върху лицето на Светото Православие нечувани оскърбления към Едната Света Съборна и Апостолска Църква, и сътвори каузи богупротивни и човекоугодни, и поруга Господа Бога нашего Иисуса Христа, който е главата и домостроителят на Светата Православна Църква, основана по Божия промисъл и с волята Божия, а не ради човешките пристрастености, упоритости и славолюбие.
Присвои си права, които не му принадлежат. Узурпира правоправеща власт там, където той власт няма. Никаква. Самообяви се за "Източен папа ", изживява се като наместник Господен, не ще да е "пръв измежду равни ", а "пръв без равни ", че да бъде свободен от съборната повинност, и еднолично да раздава и лишава автокефалии и томоси, да постанова и подвига схизми и анатеми.
И си фантазира, че Константинопол е Рим, че епископската катедра в истанбулския квартал Фенер е папски трон, че Фенер е страна, а той - държавен глава. И сложи своя престол над автокефалните поместни църкви. И отхвърли тяхното пълноправие, и презря тяхната воля.
И подмени Всеправославния събор със личния си интерес и с ползите на своите настойници, наставници и водещи офицери, които си мислят, че Господ Бог резидира в Белия дом.
И посегна на най-голямата православна черква, Руската, стожер на Светото православие, и нахлу в каноническата територия на Украинската православна черква - Московска патриаршия (УПЦ-МП), и я анексира, и захвана да безчинства и да се разпорежда там като поробител.
И проводи в Украйна своите "папски легати ", двама "екзарси " от Съединени американски щати и Канада, а единият - с предостатъчен опит в пратеничеството, бидейки емисар за "специални поръчки " на чеченския терорист Шамил Басаев. Можеше да изпрати някой "посланик " на главорезите от ИДИЛ, въпреки че бандеровците правят същата работа.
И подвигна анатемата от разколника Филарет, наложена от Руската православна черква поради греховете му. А първият измежду тези грехове е "неговото подпомагане за задълбочаване на разкола в Българската Православна Църква ". Това е същият лъжепатриарх Филарет, който през лятото на 1996 година дойде в България и нахлупи бяло покривало на лъжепатриарх Пимен.
2.
"Този, който мисли обратно на написаното или изиска по различен метод да покаже непокорство или противление, той ще противостои на повелението Господне... Година 1686, месец юни, индикт 9 ".
Годината е 1686-а. Руското царство има двама малолетни царе - Иван и Петър, бъдещият Петър Велики. Вместо тях ръководи сестра им, царевна София. Част от Руското царство (днешна Украйна) е под властта на Жечпосполита (Полско-Литовското княжество). Под полско-литовска власт е и Киевската митрополия, която е в юрисдикцията на Константинопол.
И тъй като хранените с американски курабийки украински разколници, бандеровци, Вартоломей и Порошенко повтарят единогласно по какъв начин Москва "заграбила Украинската черква " и "ограбила Константинопол ", ще ви кажа накратко какво написа в документите от 1686 година Те са преизобилни словесно, както прилича на Византийската традиция.
И ето какво научаваме:
А) Православните от Киевска митрополия, притиснати от гнета на католическата черква, пишат обезверени писма до Константинопол.
За това, че с решение на Сейма под боязън от смъртно наказване и конфискация на имуществото на православните енории в Жечпосполита са неразрешени всевъзможни връзки с Константинопол и с православния свят въобще;
че управляващите грабят имуществото на православните храмове в интерес на униатите и католиците; че православните са подчинени на католическите епископи; че са подложени на гонения и издевателства от светските полско-литовски управляващи, от униатите и от католиците;
че църковните каузи са поверени на кралския съд; че под боязън от смъртно наказване православните в Киевска митрополия са принуждавани да се отрекат от своята религия и да одобряват католицизма.
И тези обезверени писма не престават 20 години. Накрая православните в Киев пишат прошения до Руското царство. Официалният Полско-литовски отговор като че ли е писан не в ХVтт в., а през днешния ден. Жечпосполита отхвърля всевъзможни гонения против православните в Киевска митрополия с едно удивително конкретизиране: че всички тези "мерки " се подхващат "срещу народа Московски "! ( "Москалив на ножи! ", викат бандеровците.)
Б) В 1686 година Константинополската катедра приема не един, а 11 (единадесет) документа, с които Киевската митрополия минава под омофора на Московската патриаршия, с цел да бъдат избавени православните от набезите на униатите и католиците.
Това са 4 грамоти на Константинополския патриарх Динисий тV от май 1686 г.; 4 грамоти на Динисий тV от юни 1686 година (едната е съборна, другата разрешителна); плюс едно Синодално разпореждане, плюс едно Послание и едно Постановление на Динисий тV от юни 1686 година
В) Никъде, в нито един от тези 11 документа не написа, че решението е краткотрайно, случайно, еднократно или по изключение. Точно противоположното. На няколко пъти се повтаря един и същи израз - "ныне и впредь ", т.е. "днес и в бъдеще ", "днес и отсега нататък ", "днес и вечно ".
"Да бъде подчинена Киевската епархия на Светейшия патриаршески трон на Москва ".
"Когато възникне нужда да бъде ръкоположено почтено лице (за Киевски митрополит - б.а.), то блаженейшият Патриарх на Москва и на цяла Русия, който и да бъде в даденото време, да има право да го ръкополага по църковния правилник и да го афишира за същински и легален, и каноничен митрополит Киевски с неговите преимущества ".
Това право е обещано не случайно на Московския патриарх в оня миг - Йоаким, а на всички негови приемници на Московската Патриаршеска катедра: "Патриарсите, които ще бъдат след него ".
"Киевската Митрополия да бъде подчинена на светейшия Патриаршески трон Московски, и нейните архиереи да признаят за старейшина и предстоятел Патриарха Московски, който ще бъде в даденото време, като ръкополагаеми от него ".
"Никой да не се противи и възразява срещу това, тъй като е обосновано и заслужено. Този, който мисли обратно на написаното или изиска по различен метод да покаже непокорство или противление, той ще противостои на повелението Господне и ще получи от Него въздаяние (наказание - б.а.)... За одобряване на това дело е написана актуалната съборна грамота в свещения кодекс на нашата Велика Христова Църква, в година 1686, месец юни, индикт 9 ".
В тези документи е записано еднопосочно, че решението за прекосяването на Киевска митрополия към Московската патриаршия не е еднолично, а съборно, "обосновано и заслужено ", взето "без никакви възражения ", грижата за Киевската митрополия от страна на Руската черква и царство "заслужава велика хвалба и най-голямо удивление ", и в умозаключение: "да бъде през днешния ден и вечно за избавление на тамошните християни ", освен това - "да бъде всеконечно ", т.е. "неизменяемо, абсолютно, безспорно, неоспоримо, дефинитивно ".
3.
"Грехът на разкола не се умива даже с мъченическа кръв " - Св. Йоан Златоуст:.
"Да отсечем пипалата на държавата-агресор! ", викаше боголюбиво Порошенко.
"За тези вапмпири няма място на украинска земя! ", крещеше богобоязливо един консултант на украинския вътрешен министър. "Москалив на ножи! ", реват смирено бандеровците пред стените на Киевско-Печорската лавра.
"Пипалата ", които би трябвало да бъдат отсечени и "вампирите ", които би трябвало да бъдат прогонени - това са милионите православни, които принадлежат към УПЦ -МП.
"Третият Рим падна! ", тържествува през днешния ден Порошенко. Майк Помпео даде скъпи инструкции: "Украинските управляващи да продължат работата за основаването на автокефална черква! ", да не би някой да си намерения, че Съединени американски щати нямат нищо общо с тази провокация към православния свят. А "работата " е ясна - "Москалив на ножи! ".
И тъй като майдани, скрипали и провокации всевъзможни не пречупват Русия, подставеният от Съединени американски щати Истанбулски епископ стартира своя антиправославен поход против Русия, както му е разпоредено. За да унижи и пречупи Русия като унижи и пречупи Руската православна черква. А войната против Руската православна черква е война против Светото Православие.
Това не е ново.
Хитлер възнамерява да сътвори друга, своя, нацистка "вселенска патриаршия ", своя, нацистка "православна черква " на територията на Райха (конкретно - в Полша). "Поражението на Православните Църкви на Изток и Югоизток, е първостепенна задача на немската културна политика ", постановява Reichsaussenministerium. Защото православните славяни, тези подчовеци, нечовеци, untermenschen поддържат "Московията ".
"След рухването на комунизма единственият наш зложелател остана Православието ", разпореди Бжежински през 1989 година През 2014 година Карл Билд добави - "Православието е най-страшният зложелател на Запада, по-страшен от Ислямска страна "...
"Рано или късно те (Русия - б.а.) ще следват решенията, взети от Вселенския патриарх ", съобщи ехидно Вартоломей оня ден. Да не би някой да се усъмни, че решенията от 11 октомври не са еднолични. И зае позата на "източен папа " и "Божи наместник ", с утвърден от Съединени американски щати "догмат за безпогрешност ".
Затова Вартоломей легитимира разколниците и ги насърчи, и ги въодушеви. И разгласи разкола за канон, а канона - за ерес. Защото единствено посредством ерес може да обсеби, овладее, узурпира и подчини Светата православна черква, да я омаломощи, обезсили и съсипе, както му е подредено. За да няма нито Православна цивилизация, нито православни страни. За да има ерес безконечен, скрепен с ненавист и кръв. И да се възцари над света злото, и да настане низост и запустение в душите на индивидите, и разтление да покрие лицето на земята.
Престъпление е това. Няма друга дума.



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР