1. Девите са надеждни, практични и верни. В гръцката митология

...
1. Девите са надеждни, практични и верни. В гръцката митология
Коментари Харесай

Практични, верни и невероятно умни. 8 факта за зодия Дева

1. Девите са надеждни, практични и правилни. В гръцката митология Астрея (богинята, трансформирала се в съзвездието Дева) е последната от боговете, която изоставя Земята, защото останалите бягат към планината Олимп. По тази причина богинята Дева е обвързвана със Земята.

2. Девите са премерени и интелигентни и имат невероятна памет. Те са известни с любовта си към разсъжденията и математиката, както и към изкуствата. Те също по този начин обръщат огромно внимание на детайлите.

3. Девата е известна със скромността си. Тази нейна линия може да одобри редица форми, в това число да бъде срамежлива и премерена. Девите не държат да бъдат в центъра на вниманието.

4. Девите също са анализатори. Те не са импулсивни, само че подхождат към всеки проблем с обмислен метод, като избират да вземат поради всички детайлности и обстоятелства, преди да стигнат до мнение или преценка.

За другите зодии, които не държат толкоз на обосновката, Девата, която отхвърля да се съгласи с тълпата, може да наподобява инатлива и разочароваща, само че нормално Девата е тази, която в последна сметка е била права, откакто станат известни всички обстоятелства.

5. Меркурий е ръководещата планета на зодия Дева и вследствие на това Девите са висококвалифицирани в четенето, писането и другите форми на връзка.

6. Символично Девата е показана от „ звездната девица “, известна измежду гърците като Астрея. Астрея е била щерка на двамата титани, Астрей и Еос.

7. Дева безусловно значи „ девствена “ на латински. Смята се, че е целомъдрена и плодородна и въпреки че това наподобява като отпратка към девствеността и раждането, то това е прекомерно плитка интерпретация.

Плодовитостта значи доста повече от раждането на дете. Това значи плодовитост във всички сфери. Това значи усърдна работа и вдишване на отговорност при осъществяване на задача.

8. Смята се, че съзвездието Дева се е появило в истинския си тип в античен Вавилон, където съзвездието е било известно просто като „ браздата “ и е било обвързвано както с реколтата, по този начин и с плодородието като цяло. Също по този начин се свързва с женската половост, т.е. браздата на дамата, т.е. женската цепка. Кой да подозира, че земеделието може да е толкоз полово?

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР