1. Черен пипер на зърна Ако готвите у дома, то

...
1. Черен пипер на зърна Ако готвите у дома, то
Коментари Харесай

Никога не оставайте без тези подправки у дома

1. Черен пипер на зърна

Ако готвите вкъщи, то евентуално употребявате черен пипер в съвсем всяко солено ястия и когато е немлян, е превъзходен за бульони и супи, тъй като пуска аромата си, без да придава лютивина и е пъклен потребен.

2. Кимион

Кимионът е необходим в кухнята, в случай че харесвате индийска кухня. Сложетете малко от него върху свинските пържоли на тиган или в класическите български кюфтета.



3. Лют червен пипер на люспи
Шафранът - това скъпо наслаждение
Испанците отглеждат шафран към този момент от 1000 години. Арабите са тези, които придвижват на Иберийския полуостров лилавия минзухар - Crocus Sati...

Ако обичате люто, в кухнята си постоянно би трябвало да имате пикантен червен пипер, който можете да употребявате съвсем във всяко солено ядене - от класическа бобена яхния до печени крилца.

4. Куркума

Няма по какъв начин да я сбъркате, с помощта на красивия жълт цвят и характерен мирис, които има. Има мек усет, който отлично добавя ястия с ориз, а даже може да се подготвя с нея известното златно мляко, което е пъклен потребно за здравето.

5. Дафинов лист

У нас се намира и употребява най-вече изсушен. Можете да го употребявате, когато приготвяте риба или пилешка чорба или в ориз.
Перфектната луканка се подготвя с тези подправки
Всеки един ценител би удостоверил, че тънко нарязана луканка е съвършеното мезе за чаша домашно алено вино. Домашната луканка обаче пре...



6. Канела

Тя е незаменима в обичаното мляко с ориз или в класическите меденки, само че с изключение на приложенията в сладкарството, канелата може да се употребява при подготвяне на екзотични кюфтета или фалафели.

7. Чубрица

Във всеки дом би трябвало да има бурканче чубрица, тъй като тя може да се употребява за кюфтета, за мусака, може да се добави към баници, сандвичи, фасул, леща, грах и какво ли още не.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР