1. Богати са на мастни киселини! Ненаситените мастни киселини са

...
1. Богати са на мастни киселини! Ненаситените мастни киселини са
Коментари Харесай

Ето защо да си похапвате яйца по-често

1. Богати са на мастни киселини!

Ненаситените мастни киселини са тези киселини, от които тялото ви има потребност. Омега-3 е една от тях и се съдържа в яйцата. Това е киселината, която подхранва мозъка и е извънредно потребна, както и за ретината на окото. Кой не желае да усъвършенства мозъчната функционалност и тази на очите? Тези киселини са потребни и за децата и бременните дами. Те съдържат и арахидонова киселина, която спомага за развиването на мускулните нишки.

2. Прекрасен източник на протеин

Съдържайки 6 грама протеин, те са доста подобаващи за хора, които не желаят да се хранят с месо. Аз не се усещам доста удобно, до момента в който се храня с месо, тъй като все би трябвало да го дъвчеш и предъвкваш, до момента в който стане годно за усвояване и по тази причина избирам да се нахраня с порция бъркани яйца, които ще доставят нужния протеин.

3. Яйцата съдържат лутеин

Тъмният цвят на жълтъка на яйцето дава индикация, че в него се съдържа лутеин, за който се има вяра, че защищава очите от оксидативен стрес, които предизвиква доста заболявания, като Алцхаймер и Паркинсон, сърдечна непълнота, атеросклероза и шизофрения. Консумацията на лутеин води до предотвратяване от макуларна недъгавост и катаракт. Аз желая да предпазя очите си и по тази причина ще продължа да се храня с яйца.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР