1 августДойде и август. Синоптиците казват, че ще имаме хубаво

...
1 августДойде и август. Синоптиците казват, че ще имаме хубаво
Коментари Харесай

Из делниците на един луд, обзор август-септември 2018 г.

1 август
Дойде и август. Синоптиците споделят, че ще имаме хубаво време краткотрайно. И след това отново дъжд. Егати сбъркания сезон! Направо джендър!
Д-р Николай Михайлов вика: „ Корнелия Нинова е храбра и поредна в съпротива, само че друго е да упражняваш власт, тя обичайно мъчно се упражнява от БСП… “
Докторе, иди на лекар! Храбра Конелия?!
Да, храбра е. Видяхме по какъв начин скочи против измененията в Закона за горивата! Как с гола гръд поведе майките на децата с увреждания! Всички видяхме по какъв начин с помощта на нейната храброст и пожертвователност бяха спрени измененията в Закона за приватизацията. Видяхме…
Видяхме грънци!
Ако българската политика няма жива съпротива, повода е основно в Българска социалистическа партия и храбростта на нейния водач. Ама то по какъв начин да си самоуверен с такова минало…
2 август
Германският вестник „ Виртшафтсбалт “ разгласил публикация за Пеефски, илюстрирана с подигравка на Христо Комарницки. И сътрудниците от „ Монитор “ автоматизирано трансфораха Христо в воин на „ следствие “, дружно със „ затихващия “ „ пасквилен “ вестник Прас-Прес “.
Май би трябвало да престана да назовавам работещите в „ Монитор “ сътрудници. Някои от тях от дълго време са минали на противоположната страна на публицистиката. Пеефски е лицето на злото, само че той не написа собственоръчно гадостите. Само показва с дебелото си пръстче жертвата и помиярите свършват мръсната работа, те измислят и написват гадостите за сътрудниците си. Та в този смисъл да кажем едно огромно отлично на Любомира Будакова, гл. редактор на " Монитор ", на Васил Захариев, сътрудник Викторов от Държавна сигурност, основен на " Телеграф ", едно огромно отлично и на другите помияри, които, скрити зад необятния, пардон, дебелия, тил на Пеефски, безнаказано мърсуват. Анонимно, подло калят всеки, който си е разрешил да не хареса „ нашия издател “. И по тази причина приканвам към този момент да спрем да премълчаваме имената на ибрикчиите на Пеефски. Стига към този момент сме ги оправдавали с това, че си вадят хляба. Имаха цяло десетилетие да измислят по-почтен метод да си го вадят.
3 август
В послание на синода на БПЦ, който ние отхвърляме да назоваваме свети, се хвалят конституционните съдии за богоугодното решение да отхвърлят Истанбулската спогодба като противоречаща на Конституцията.
Всичко дедо поп втаса, единствено гъз…, пардон, брадата си не среса. Наскоро прочетох някъде едни думи на Свети Йоан Златоуст, които затвърдиха убеждението ми, че светите хора не са в църквата, камо ли в синода: " Ако си пристигнал в Църквата да търсиш святи хора, направил си неточност. В Църквата би трябвало да търсиш единствено Бога. "
А в случай че ме питате мен, ще ви кажа, че, в случай че търсите бога, би трябвало да го търсите в себе си, не в църквата. Така споделя една антична алегория. Че господ се скрил вътре в индивида, тъй като знаел, че индивидът в никакъв случай няма да се сети да го търси там.
6 август
Колегата Бедров написа, че за 2017 година Пеевски посетил единствено един път Народното събрание – с цел да постави клетва на 19 април 2017 година Но Караянчева му извинила отсъствията и той си получил всички заплати – 44 580 лева Напълно законно и изцяло аморално.
В „ Единайсетият час “ на Джейм Патерсън се споделя: „ Никой мъж няма да храни рибата, която е уловил. “ Казано е за дамата, която към този момент е налапала кукичката. Но, като се замислите, то се отнася и за шараните, които гласоподават. Не ли?
8 август
Цените на горивата подгониха 2.40 лева за литър. В областите, в които са ситуирани 17-те бензиностанции на Марешки, цените на огромните търговци са по-ниски. Марешки продава на 2.09 лева И по тази причина огромните не могат да „ ценообразуват “ както душа им сака. В Бургаско да вземем за пример " Лукойл " продава на 2.19 лева./л. Докато в районите, където няма Марешки, слага ценови върхове - 2.32-2.33 лева за литър. Същото правели и " Ромпетрол " и " Шел ". Ако някой се е чудил за какво Комисия за защита на конкуренцията санкции Марешки, да спре към този момент да се чуди. Продавал бил на загуба... Дрън, дрън! Може ли някой да продава години на загуба и в същото време да уголемява веригата си, т.е., да уголемява загубите си? Не ви запитвам, споделям ви. Едно от най-сериозните ограбвания на българина е с горивата. Дали Борисов взе участие в това плячкосване? Трябва да е доста елементарен, с цел да го разрешава, само че да не взе участие. Е, чак толкоз елементарен не. Откакто той е на власт Лукойл не е внесъл стотинка налог върху милиардите си облага. Когато държавническата логичност отсъства, се появява логиката на персоналния интерес, не ли? Да!
9 август
„ Сега “ написа, че свинската чума, която върлува в Румъния, се трансформирала в политически скандал. Медиите и опозицията упреквали управляващите, че не са взели навременни ограничения.
А у нас наопаки! Властите са упрекнати че са взели ограничения доста авансово, преди да се появи чума! Всъщност, упрекнати е малко мощно, доколкото у нас опозицията е толкоз кооперативна, че наподобява като част от ръководството. А и медиите… Всички медии, които стигат до необятните (и прости) маси, се държат от Пеефски. Малкото измежду нас, дето към момента мислят с главите си, си пишем един на различен във ФБ и няколко уеб страницата. Разменяме си работи, дето ги знаем, и се убеждаваме в неща, в които сме уверени. Истината е, че Борисов ни надхитри. Докато ние се лигавехме да ласкаем народа какъв брой бил умен и по какъв начин в никакъв случай не бърка, той заложи на истината: „ Какво ме интересуват умните, те са толкоз малко, на мен другите са ми значими. ” И завоюва. Защото другите са милиони…
Политиката да управляваш страната по усета на простолюдието е тъкмо противоположното на вярното. Това е пагубно за страната, само че и Борисов ще си заплати неговото.
Заради някои българи съм подготвен да отида до края на света. Но поради други съм подготвен въобще да не се върна… Да, други Борисов, не се оглеждайте, за вас става дума. За вас, за Цецко Интелекта, за Тетка Цецка и така нататък И съм сигурен, че с една ваша обща фотография ще бъда неосъществим за всякаква носталгия…
14 август
Адв. Николай Янев, един от създателите на Закона за комерсиалния указател (ЗТР), изяснява: „ Предвид условията за съхраняването на ТР най-логично е да предположим, че сривът е резултат от тенденциозен саботаж… да се заличат следите от манипулирано регистриране... Не е изключено обаче рухването на ТР да се дължи на елементарна мърлявщина, слаба правна, техническа и организационна просвета, както и управническо късогледство. “
Срутването на ТР е бандитска акция. Безцеремонна проява на това, че гангстерите, които ни ръководят, могат да си вършат каквото си желаят. Бас поставям, че на мишоците в службите им е пределно ясно Кой какво прави и за какво. Но времената не са подобаващи да риташ тръна необут. То никои времена не са, де.
15 август
Шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, която дава отговор за ТР, вика: „ Може да звучи наивно, само че такива неща се случват. Никой не е застрахован. “
Никой не е застрахован… Това не беше ли имитация на юнаците от кипърската ЗК „ Олимпик “? Защото там внезапно се оказа, че никой не е застрахован. От 270 хиляди нито един! Сега ще би трябвало да се бръкнат наново, с цел да упражнят поговорката, че евтиното излиза скъпо, а бързото се прави по два пъти.

 Паметник на клизмата в съветския град Железоводск. Мисля, че вместо някакви царе със светещи очи, един подобен монумент в центъра на София би бил най-удачен .

Премиерът доста угрижен, посъветва българите по-внимателно да си избират застрахователите.
270 хиляди българи са получили чувства от кое място задника си, само че министър председателят ги поучава да внимават. А къде беше той, къде беше страната, къде беше финансовият министър, къде беше КФН?
Васил Давидов пусна една мъдра фраза във връзка свинщината с ТР: „ Назначават правилни, а след това им разпореждат задания като за умни. “
16 август
Борисов: „ Когато чуеш от съумели вложители какво е в България, напълно друга визия ще получиш, в сравнение с злобарите на жълтите павета. “
Да, съумелите вложители евентуално имат друга визия. Обаче пък неуспелите имат още по-друга. Въпрос е кои са повече.
Хората от ужасите на войната бягат и отново ни заобикалят, та инвеститорите…
„ За разлика, вика, от прилежащите страни, ние се развиваме нагоре… “
За нагоре не знам, само че имам чувство, че се развиваме малко встрани… Но може и да бъркам.
Вчера отишъл да възпламени свещичка на „ Богородичка “. Пиарите го снимали в една смирена поза, замислен, не оставя подозрение, че чете на разум някоя от дългите молитва към Пресвета Богородица.
От стената на госпожа Атанасова взех фрагмент от стихотворението на Валери Станков „ Щом дяволът се кръсти “.
… безспорната неистина! – е с сан държавна политика,
надалеч от храмовия под на остарялата Желязна черква
излъганият мой народ с монета небосвода търка! –
щом Дяволът се кръсти в храм, а пък миряните си траят,
какво се случва? – аз не знам, само че, сигурен съм, иде краят.
Само за сведение да кажа, че стихотворението е написано на 7 януари 2018 година Това може да ви помогне да идентифицирате дявола…
20 август
Чета във вестника: „ Половин София отново ще се къпе със студена вода “.
Точно по този начин ще стане. Половин София не се къпе когато има топла вода, само че в този момент ще се къпе със студена. Може да е даже повече от половин София. А може да е просто тази част от София, която се вози в трамваите. Не знам.
21 август
Габриела Козарева е новият началник на Търговският указател. Доколкото разбирам, момата е препоръчана от Пеефски на Сидеров, а Сидеров я е предложил на Борисов.
Гледам я таз мома и ми наподобява на тез моми, дето, каквото и да пипнат, става. Има такива моми, просто им иде отръки. Може и да бъркам, тъй като единствено на фотография съм я виждал.
22 август
Прескачам един журналистически сюжет. Как един пиар на държавното управление блъснал с микрофона една журналистка и едвам не ѝ счупил ръката. Как Борисов го уволни, обаче гилдията застана на негова страна и изиска да бъде върнат на работа. Щото бил душа човек, а битата била гаднярка. Няма да взема отношение, тъй като се опасявам, че съм доста покрай необратима рецесия на професионалния идентитет.
24 август
При цялата скотщина в страната злополуката на бащата на президента в Харманли е несъществена дреболия. Но приказва доста за манталитета на жителя на Бялата къща. Защо трябваше да се скрива тази злополука? Защо президентът не възрази да се напише акт на блъснатия неработоспособен, когато ясно се вижда, че точно татко му лишава преимущество?
И тъкмо тук е мястото да върна на президента въпроса, който той зададе във връзка срутва на ТР и банкрута на ЗД „ Олимпик “: „ Как на този декор може да има доверие в институциите? “
Ами не може да има, господин президент, по никакъв начин не може да има. Защото моралът не е за другите, моралът е и за нас. Вас, имам поради.
27 август
Тежка злополука край Своге. Много тежка. Десетки починали. Виновен бил асфалтът! Метафората на това ръководство!
Асфалтът убива! По-точно не асфалтът, а кражбата на асфалт. Тоест, корупцията. Корупцията напълно не е безобидна! Работата обаче е там, че множеството от нас мечтаят не толкоз за намаляването на корупцията, що се касае за увеличението на персоналните им шансове да вземат участие в нея. И падне ли им, вземат участие без съмнение. За 30 година половината народ се изреди в ръководството. И няма учредения да се допуска, че другата половина е по-добра.
Пътят е ремонтиран от „ Трейс груп ”, любимци на властта, които строят за по 500 млн. на година. Договорът е подписан на 3 август 2011. Начало на строителните работи – 21 септември 2011 година!
Председателят на БСК Радосвет Радев оповестява тъжни данни за положението на директните непознатите вложения (ПЧИ) у нас. За 10 година от 2007 година до 2017 година ПЧИ са се сринали от 17.7 милиарда на 1.8 милиарда лева Паднали са на 1.9% от Брутният вътрешен продукт, а за положителното здраве на стопанската система би трябвало да са към 10% или към 10 милиарда лева
И по този начин към този момент умерено можем да обявим българите в чужбина за вложител № 1. За 10 година те са изпратили у нас над 17 милиарда лева
28 август
" Разследването демонстрира, вика министър Нанков, че материалите за ремонта на пътя не дават отговор на нормативните условия. "
А те не дават отговор, тъй като лабораторията, изпитвала качеството на асфалта в сектора, където стана злополуката, е благосъстоятелност на компанията реализатор на обекта " Трейс мъртвец ".
Демек, изпълнителят самичък си е строил, самичък си направлявал, всичко самичък. А, както споделя Селин, „ човек не остава задълго почтен, когато е самичък! “
По Българска национална телевизия една пикла заяви за злополуката по следния перверзен метод: „ Има доста жертви, само че са единствено пенсионери. “
Демек, нищо против… Ей, братя, на ваше място ще стачкувам.
29 август
Лойко Борисов доста се ядосал от обвиняванията на Корнела, че държавното управление е отговорно за злополуката край Своге. И симулирал следен гърмеж на съвещанието на Министерски съвет: „ Към никого няма да има нито протекция, нито пощада… Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено под правосъдна отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност… “
Опитът демонстрира, че ще стане тъкмо по този начин. Някой път ще стане по този начин, само че до момента не е ставало. Досега няма осъдени нито за потопа в Аспарухово, нито за наводнението в Полски Извор, нито за гърмежа на влака край Хитрино, нито при гърмежа в завода в Горни Лом, нито за изгорелите във влака София-Кардам…
Да, отговорни няма. И ще продължим да си мрем като кучета. И никой няма да се трогне. Защото ние, братя мои, не сме част от гоблена. Или най-малко не сме от лицето му. Може да ни има някъде из опъцето, заплетени из възлите… Е, на тези възли се държи картината, но това се вижда чак когато се развържат. 30 август
Само за сведение на народонаселението. Може би, като знае, да се тормози. Да не повярваш…
Участъкът на „ Струма “ сред Кресна и Крупник, дълъг 23.6 км., ще коства 1.05 милиарда лева - по 44 млн. километъра. Да, теренът не е елементарен, ще има мостове, тунели, надлези и подлези... Но пък ще се строи единствено едното платно. За другото, което ще върви по остарелия път, ще бъде оповестена обособена поръчка.
Честито на печелившите.
Президентът Радев вика във връзка случая с тейко му: „ Не очаквайте от мен да разясня пътен случай! Няма по какъв начин обаче да се отмине фактът, че цели институции са впрегнати да раздухват случая, с цел да се прикрият действителните скандали… “
Истина е, че се прави от мухата слон. Но също по този начин е истина, че муха има. И беше изработен опит мухата да се скрие! Когато става дума за президента, даже и най-дребните мушици са значими.
31 август
На изключително съвещание на Министерски съвет, два дни след Секновение, Борисов изискал главите на министрите Московски, Нанков и Радев поради злополуката край Своге. Радев, който ние назоваваме Къпания, с цел да предпазим обществото от несъразмерни интелектуални упования, рекъл: „ Така постъпваме в ГЕРБ, без да имаме лична виновност, поемаме отговорността. “
Наистина, виновност няма. Има закононарушение! Цялото ръководство на ГЕРБ е едно всекидневно рецидивиращо закононарушение! Нека симпатизантите на ГЕРБ да не ми се сърдят. Така мисля. Съвсем скоро и те ще мислят по този начин, само че ще е малко късно. Съвсем малко. Едно десетилетие от нашия живот ще си е отишло бадева!
„ За нас властта не е самоцел! ", будалка ни отворкото Биков.
Знаем, знаем. За вас властта не е единствено цел. Властта е и средство. Средство за още власт, за пари, за безнаказаност…
3 септември
Каракачанов се появил на срещата на водачите от ръководещата коалиция със синя каска. Направо е като Швейк. От всякъде струи неовладяна просветеност.

 Не можах да намеря фотографията на Каракачанов, само че доста приличаше на тази. (Сн. Петър Генчев )

Във ФБ се появиха апели, всеки, който има контакт с военния министър, да го уведоми, че той е боен министър, а не кралски шут.
Шут? Един неосъществен Риголето! Ама не! Защото, както ми споделиха, че бил споделил Сервантес, „ Ролята на шута не би трябвало да се играе от простак. “ Трибуле, който бил велможа шут на френските крале Людовик XII и Франциск I, бил прочут със своя разсъдък и духовитост. Обезсмъртен е от Виктор Юго, Франсоа Рабле, първообраз е на Риголето от едноименната опера на Верди…
Та никакъв шут не е Каракачанов. Обикновен палячо!
Само той да е… Лидерите на обединението до един наподобяват на пораснали ученици на учебно заведение за деца със специфични потребности. С тази разлика, че тези хора имат и изключително тежки морални малформации.
Оня ден Атлантическият съвет в България излезе с остра позиция против държавното управление и особено против министър Каракачанов.
И с съображение. Само в границите на една година страната ни ще заплати на Русия над 230 млн. лева за ремонт на СУ-25, МиГ 29 и хеликоптерите Ми 17 и Ми 24.
Борисов ще гледа поканата за аудиенция в Белия дом през крив макарон. Тръмп се развика на Меркел, че, до момента в който Съединени американски щати устоят НАТО, с цел да пази Европа, тя купува газ от Русия и налива милиарди в съветската стопанска система. Нашият случай е още по-тежък. Щото ние пък подкрепяме военната им промишленост!
4 септември
Веждито дръпна една тирада в Народното събрание, с която напряко засенчи Цецерон. Ядосан е, че Нинова назова ГЕРБ тайфа крадци и ѝ отговори от името на цялата тайфа. „ Вие, госпожо, ходите като парламентарна манекенка да си вършиме фотосесии с тъгите на хората. Можехте да засадите най-малко едно дърво, което щеше да бъде по-полезно за българската страна. “
Същи дедо Вазов: " Господа, сейте гори! По ще сте потребни за България, в случай че отгледате през живота си пет уврата дъбов лес, в сравнение с с море заучени изречения... "
Ей, майтапя се. Никога не може да има нищо общо сред Вазов и Вежди. Че той Вежди неотдавна научи къде е роден Вазов. " Аз дори се изненадах, не знаех, че Иван Вазов е роден в Карлово... " Артистът Христо Мутафчиев го поправя: „ Сопот, Сопот… ” Вежди замазва: " Е, от района. Аз не ги разделям на Карлово и на т`ва. "
Никой министър на културата в цялата българска история не е внесъл толкоз некултурие в културата, колкото Веждито. Чувал съм от гербери, че Борисов тествал прословутата си фраза първо върху него: „ Ти си елементарен и аз съм елементарен, по тази причина се разбираме! “ И видял че работи.
И в този момент ще го създадат и учен. Акад. Вежди Рашидов!
Загиваме, братя! В интелектуално отношение загиваме! Всъщност, във всяко отношение загиваме.
Червените слизат измежду народа. Пак!
А стига към този момент, бе! Измислете нещо ново! Например поканете народа при вас, да пояде и той малко чер хайвер с шампанско!
Ей, господа, правилно, че ситуацията по никакъв начин не е розово, само че не си въобразявайте, че е алено!
5 септември
За арестите на олигарсите няма да се изричам, до момента в който не схвана кой и какво желае да им вземе. Чувам клюки, че на Ветко му желали хотел „ Маринела “, Маджо си го бил харесал. Не е невероятно, цацаратурата работи по поръчка. Между другото, „ Сега “ писа, че, когато Гешев наследи Цацаров на поста, цацаратурата щяла да се прекръсти на гешевтура. Но то ще е единствено официално, всъщност преходът е осъществен.
10 септември
Борисов вика за подлежащите на оставка министри: " На мен ми е най-мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - и Московски, и Нанков. "
Боже, какъв брой грозно! Сатурн (Кронос) изяжда децата си. Пет изял, единствено едно му избягало… Ако бяхме подписали Истанбулската спогодба, това не можеше да се случи!
Президентът Плевнелиев… Каква порочна традиция! Сега, както и да се насер… извинете, както и да се изложи, той доживотно си остава „ Президентът Плевнелиев “.
Плевнелиев разкрива една значими детайлност от предишното си: " Аз бях изработен за няколко месеца член на Българска комунистическа партия, само че като студент си хвърлих книжката, за което съм имал смелостта. “
„ Като студент “ се отнася за времето след 10 ноември 1989 година, когато се изискваше голяма храброст да си хвърлиш партийната брошура. Борисов да вземем за пример нема тая храброст.
Както обича да споделя доктор Филипов, няма по-тъжно нещо от воин, пропуснал времето за героизъм.
Не мога да схвана Плевнелиев пробва да се откопае ли, какво прави? Това е идея пердута! Да се помири с думите на Горби, че има живот и след властта, да си отива у дома и да се създадат с госпожата на лъжички. Знаете ли какво значи на лъжички? Някой път, като съм на кеф, ще ви кажа.
11 септември
Борисов вика за футболистите: " Ако продължат по този начин и се класират, аз мисля, че следващата година може едно кокетно ново стадионче да им създадем. Мисля, че стотина милиона могат да се отделят за един нов стадион да им създадем. "
Не сме рекли, не сме ги откраднали! Пардон, желаех да кажа, не сме ги отделили.
Един Валентин вика, че сме можели да отделим 100 млн. и за един гиздав пантеон. Можем, стига той да… Така, де, сещате се, на жив човек не се прави пантеон. Ако той благоволи да се гътне, ние ще се стегнем и за шест дни ще му го създадем. Доказали сме, че можем за шест дни. На Гошо Тарабата за толкоз го спретнахме. И, с цел да има историческа правдивост, ще възложим построяването на „ Трейс “ или „ Главболгарстрой “. Да му откраднат половината пари, да му пада таванът по главата…
12 септември
Борисов усилва заплати на всички в бюджетната сфера с 10% в изборната 2019 година „ Разчетите, вика, ни го разрешават и от 1 януари ще го създадем. "
Разбира се, това навсякъде нарастване е стопански нелогично на фона на цялостната липса на промени и раздутия личен състав. Но има политическа логичност. Преди години, когато още не беше го блъснал ишиасът, Юнкер сподели: „ Ние всички знаем какво би трябвало да се направи, само че не знаем по какъв начин да ни преизберат след това… “ Това като не знаеш, все едно нищо не знаеш! А Борисов единствено него знае и друго не му би трябвало! 433 хиляди бюджетници, като турим и половинките им, отрасналите деца, родителите и ще получим оня милион гласоподаватели, който ще държи Борисов на власт доживотно. Срещу милиард годишно. Наш милиард, не негов. Той неговите си ги пази.
13 септември
Край на лицемерието! Стига сме се правили на набожни! Доган си купи Топлоелектрическа централа „ Варна “. На свое име си го купи! Довчерашният раздавач на порции през днешния ден пред всички си сипа една огромна тлъста мръвка! Без боязън и без срам. И за какво ли да ги има…
За 3500 лева Доган се снабдява със 70% от сдружението. Което на процедура значи, че за 3500 лева Доган си е купил 40-50 млн. лева активи. Абсурдно ли ви звучи? Ама е истина.
Папазов купува ТЕЦ-а за 48.5 млн. евро. Половината от тази сума е взета като заем от ПИБ. А другата половина евентуално е взета от сметките на ТЕЦ-а. Там имало 43 млн. лева, които купувачът наследил.
Както споделяше един от героите на сър Тери Пратчет в „ Пощоряване “, „ Ние купихме Голямата Магистрална с нейните си пари! ”
След като купил ТЕЦ-а Папазов направил преоценка на активите на сдружението и то излязло на облага от 60 млн. лева за 2017 година Собственикът Папазов/Доган си дава 30 млн. лева дял и съвсем си е връща инвестицията. С една дума Гепи Мангизов купи ТЕЦ-а с парите на ТЕЦ-а.
Следващият стадий е обвързван с контракт за леден запас, който неработещият от 2015 година Топлоелектрическа централа подписва с страната. Държавната „ Марица-Изток “ 2 се отхвърля от тия немъчени пари и Топлоелектрическа централа „ Варна “ получава контракт за 27.4 млн. при най-изгодните условия.
И най-интересното е, че нито от ръководещите, нито от опозицията се чу дума за това фрапантно нарушаване на трудове и неписания политически морал! Ни дума!
14 септември
На Борисов изненадващо му се приходило на сесията на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Досега е ходил единствено един път – през 2010 година, от този момент вървят все президентите. Лани върви Радев и се върна със фотоси с Тръмп. Обикновено „ фото опортюнити “, несъмнено. Но Борисов в случай че иде, няма да е за фотографията. Целта му била да пресрещне Тръмп в някой кулоар и да му приказва за закона „ Магнитски “ и какъв брой незаслужено е използването му върху тримата Шишковци… Много опасен ход. Но няма различен метод. Борисов не е канен в Съединени американски щати от 2012 година.
19 септември
Имам възприятие, че министър председателят ни е географски детерминиран. Говори разнообразни работи според от географската широчина. Едно споделя у нас, мине ли на запад от Калотина сменя дискурса. Ето в този момент в Залцбург рекъл, че решението на Министерски съвет да бъде направена позиция против процедурата за лишаване на гласа на Унгария няма правна стойност, тъй като било взето на оперативно съвещание. (Как се изучи!) А позицията ще бъде направена някой различен път, „ след към две години “…
Каракачанов не повярвал на ушите си “ „ Ама по какъв начин, вика, самият Борисов сподели, че гласоподава с две ръце… " Погледнала го е Мути с оня мокър взор, който пази единствено за него и той е омекнал…

 Голяма работа е Борисов. Лудички ги прави бабите!

Гласуваха новите министри. Росен Желязков поема превоза, Петя Аврамова районното, в Министерство на вътрешните работи закърпиха ситуацията с Младен Маринов. Нелко Начев, FBF (Facebook friend) написа: „ Двама от новите министри са с престъпно минало, а третият - с престъпно бъдеще! “
Se non è vero, è ben trovato.
Но мисля, че за един министър е правилно. За този, дето е бил водач на Мето Илиянски. Ама тя и Петя има освен бъдеще. Ако се разрови към поръчките по водния цикъл във Враца, извоювани от компании на Пеефски, ще се види, че е жена с минало.
Борисов се хвали, че контрабандата на цигари у нас била спаднала до 4.7%. Това било най-ниското равнище от 2007 година насам.
Значи за 10 година на власт Борисов съумя да доближи равнищата от времето на „ крадливата “ тройна коалиция!
Къде отиваме, може би?! Или се връщаме?
20 септември
Миналото не е това, което беше. Американският дипломат Рубин посетил Доган и Карадайъ в централата на Движение за права и свободи. Дори се снимал с тях. След скандалното придобиване на Топлоелектрическа централа „ Варна “ от Доган това посещаване ми наподобява като интернационална легитимация на искрено корупционно държание.
А може би пък Н. Пр. Рубин да е заставен да избира сред крадци. И Доган да му наподобява като по-малкият апаш? Не е изключено, да знаете! Борисов и ГЕРБ в последно време подвигнаха летвата толкоз високо, че Доган минава прав под нея.
21 септември
Боже, като се сетя по какъв начин се присмивах на Радев, че е къпан… Обаче в този момент се натресохме на един още по-къпан и, както викат циганките на пазарджишката баня, търкан на керемида.
Работата е малко джуджешка – нема хора! Бандата фрагменти свърши.
Слушам го отзарана по тв приемника: „ В нашата работа имаме подготвеност да се хвърлим във всяка обстановка, без да мислим много… “
Да се мисли в милицията е безсмислено. То в цялата страна към този момент е така…
24 септември
Сега ще опиша някои работи под заглавие „ Един глупак в Ню Йорк “.

В края на съвещанието, отдадено на битката с дрогата, Борисов щурмува председателската маса и се ръкува пламенно с Тръмп. То не беше тъкмо взлом, а нещо приблизително сред плонж и челобитие. След това като същинска кифла изприпка при сътрудничката си, която снимаше, с цел да види по какъв начин е излязъл. И естествено, беше излязъл като гъз. Защото е сниман в тил и както се е привел към Тръмп, единствено гъз се вижда. Познава се, че е той. Няма по какъв начин да се сбърка с тоя костюм, който му седи като поръчан по интернет.
След като видял, че на фотографията е излязъл като гъз, министър председателят се опитал да се прикелемиса към екипа на Тръмп и да търси нова опция. Обаче гавазите на президента го пресрещнали: „ Ти къде, бе?! “ И Борисов се върнал леко обезпокоен. Той мощно не може да се смути.
Тъжна работа, от където и да я погледнеш, пестник за националното достолепие. Един смешник обикаля света и затвърждава славата ни на тъмни балкански субекти. Очаквам в скоро време някое от съпътстващите Борисов лица да почине. От позор. Не всеки може да понесе гледката по какъв начин Бай Ганьо демонстрира жанр „ Вапор “ в банята, нагледно казано…
А, бе, братя, правилно ли Андрей Райчев си е боядисал косата? От суетност несъмнено. Но може и да се крие от ощетени клиенти. В смисъл завлякъл е едни хора с огромна сума проценти и те търсят да го бият.
Понякога изпитвам завист на представителите на някои специалности, които по този начин и по този начин всички назовават педерасти и те могат да си вършат каквото си желаят, без от това да се трансформира публичното мнение за тях. Като да вземем за пример политиците, футболните съдии, съдиите изобщо…
25 септември
В Ню Йорк Борисов се срещна с грузинския си сътрудник Мамука Бахтадзе. „ България, рекъл му, е един от най-активните поддръжници на европейската и евроатлантическата вероятност на Грузия… “
Доколкото съм осведомен, Грузия в Европейски Съюз и НАТО е едно от нещата, които биха доставили огромна наслада на Путин. Или греша?
Боже, каква невероятна боза е в главата на този човек?! Никога не знаеш кое е истина и докога. Да не беше общоизвестно, че е еднокнижник, щях да си помисля, че е чел Хари Труман: „ Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги. “
27 септември
През декември потегля малкия екран на Българска социалистическа партия. Няма неприятно. Нека и Старата госпожа да си има телевизия. Въпросът обаче е, че в случай че имаш какво да кажеш и най-много в случай че искаш да го кажеш, не ти е нужна чак лична телевизия. Например, в случай че госпожа Нинова се беше изправила в Народно събрание и беше попитала по какъв начин по този начин водач на политическа партия купува Топлоелектрическа централа, кой щеше да я спре? Напротив даже, Българска национална телевизия щеше да отнесе думите и до последното село, паланка, махала. Нинова обаче пропусна да се възползва от тази най-цинична спекулация през последните години, която, да не кажа огромна дума, само че можеше и на власт да я докара. И тъкмо тука е заровено кучето. Защото май отново ще се наложи да ръководи с Доган, няма с кой различен. Два пъти агата ги създаде мераклийски, само че те май се лубрикират, в случай че мога по този начин да се изразя, и за потретване.
Та желая да кажа на госпожа Нинова, че не ѝ би трябвало телевизия, дупе ѝ би трябвало, крепко дупе!

To be continued tomorrow

P.S. Книга шеста на „ Из делниците на един вманиачен “, 400 страници, 16 лева, обезпечено наслаждение.
За да я получите би трябвало да звъннете на Тонифона (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Facebook на персонални.) Ако желаете книгата да има подпис или посвещение, посочете на чие име да бъде.
Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР