1. Абсолютно непробиваема система за ПВО/ПРО не съществува в природата.

...
1. Абсолютно непробиваема система за ПВО/ПРО не съществува в природата.
Коментари Харесай

Дронове над Москва - какъв е резултатът? Предварителни изводи

1. Абсолютно непробиваема система за ПВО/ПРО не съществува в природата.

Дори единствено опитът да се сътвори нещо сходно, ще коства толкоз, че цялата страна би трябвало да се съблече по гащи, да мине на черен самун без масло и да сложи Противовъздушна отбрана под всеки шубрак.

2. Има война. Но войната, колкото и грубо да звучи, има своя канара за оценка на събитията. В този мащаб военната успеваемост на нападението против Москва и Московска област е нулева.

Нито един жизненоважен държавен и боен обект не е потърпевш. Освен това средствата за радиоелектронна битка нарушиха управляемостта на множеството от атакуващите БПЛА и ги лишиха от опцията да реализират задачите си. Щетите, нанесени на гражданската инфраструктура, се мерят главно с количеството счупени стъкла.

Тази скица ясно демонстрира, че с приближаването на противниковия БПЛА до обекти с най-високо национално значение (щабове на видове самолети, центрове на държавно управление) успеваемостта на противовъздушната защита нараства и обезпечава стремежи резултат.

3. Да, това е война, без значение по какъв начин се назовава публично. А война без загуба няма. Това е сурова действителност. И е по-добре да я разпознаете с хладна глава и да я вземете поради в проектите си за деяние, в сравнение с да се биете в нервност.

Уви, има моменти в историята, когато " пъзелът " се оформя по този начин, че не може да бъде другояче. Случвало се е доста пъти и ще се случва доста пъти. Сега е тъкмо подобен миг. Старият свят – еднополюсният хегемонизъм на Запада рухва, само че не си отива без пердах. Точно това виждаме в този момент. В такива обстановки да се гърчиш, да се караш, да си пъхаш некадърния нос където не би трябвало или още по-лошо да използваш обстановката в своя изгода е еднакво на работа за врага .

4. Врагът прави тъкмо това, което диктува логиката на врага. Нашият зложелател обаче не е Украйна, а груповият Запад, чието оръжие е Украйна, която той завладя през 2014 година

Целта на Запада е да отслаби и унищожи Русия колкото е допустимо повече, проправяйки пътя през Евразия за завземане на Китай. На Украйна са разрешени всевъзможни трикове. На този стадий виждате терористичните офанзиви против цивилното население.

Спомагателната цел е да се провокират вълнения в Руската федерация в навечерието на президентските избори през 2024 година

Основната цел е да се предизвикат въоръжените сили на Руската федерация под натиска на „ гражданското общество “, състоящо се най-вече от прозападни неправителствени организации, да нанесат по този начин наречените ответни удари. Които в тази ситуация са равносилни на удари против мирното население на Украйна.

Ето това е главната концепция на врага. Превеждане на войната към стадия на всеобщо изтребване на популацията, с цел да се надуе омразата до краен лимит и да се основат условия за водене на тотална война на взаимно изтребване. Унищожаването на руснаците с ръцете на други руснаци е идеалната война на Запада.

Това не е нашият проект. Това е проектът на врага. Играта съгласно проектите на някой различен, е директен път към провалянето.

5. Има хора, въпреки и немного, които схващат това и не поучават да се потегля по задънената улица.

Андрей Пинчук, първият министър на държавната сигурност на ДНР (2014-2015), Герой на ДНР, изпълнителен шеф на „ Съюза на доброволците от Донбас “, лекар на политическите науки, полковник от запаса: „ Банковская разполага с най-новите системи за противовъздушна защита и Западът продължава да ги доставя. Киевският боен окръг, дружно с Московския боен окръг, беше най-укрепеният даже в руско време, тъй като беше вторият след Москва, където трябваше да се бие с войските на НАТО в границите на Съюз на съветските социалистически републики.

Има и бункери, системи за поддържане на живота, които са конфигурирани още от руско време. И те към този момент седят в тези бункери и акозапочнем да удряме с ракети, ще унищожим цивилни, цивилен обекти... Този метод допуска, че желаеме да унищожим нещо просто за възмездие. Това опонира на логиката на самата спецоперация. Това не е държавнически, не е политически и най-после -не е съветски метод.

Ако приказваме за възмездие, ще бъдем упрекнати в прям тероризъм. Само терористите отмъщават по този метод, тъй като са били онеправдани. Такива офанзиви, колкото и да са ефектни, няма да обезпечат решаването на проблемите на фронта.

6. Никакви „ ответни удари ” не могат да станат даже частична подмяна на систематичните и решителни триумфи на фронтовете на СВО.

По време на Втората международна война англо-американските самолети хвърлиха повече от милион тона бомби върху Германия, трансфораха всички огромни градове в руини и убиха повече от милион цивилни. В същото време военното произвеждане на Третия райх растеше непрестанно до януари 1945 година, когато Червената войска доближава Берлин. И съпротивата на германците единствено се усили заради възприятието за възмездие за разрушените къщи и убитите родственици. Това не е небивалица, а урок по история.

7. Воденето на война " по избор на телезрителите " или в сходство с рекомендациите на локалните „ мрежови стратези “ е изгубена работа. При това имаме най-богатия опит в света по раздробяване на личната си страна. Авторът на тези редове претърпя три такива случая – разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, на Съветска Молдова и на Украйна.

Онези столичани, които съумяха „ да не виждат “ сходни събития, тъй като не бяха персонално наранени от това, очевидно считат, че могат да опитат още веднъж. И по тази причина с такава недомислена лекост, в разгара на война, която може да стане най-ужасната в историята, те съдят за това, от което не схващат нищо.

А някои даже гледат на всичко това като на още един „ екшън “, който умерено може да се преседи и преживее пред телевизионния екран. Това обаче повече няма да работи. И безпилотните „ прелитания “ от Киев на 30 май 2023 година са доказателство за това.

И в случай че не се спрат „ патриотичните игри “ със ориста на личната ни страна, даже и царска Русия, която съумя да издържи в Първата международна война по-малко от три години, до момента в който не беше разрушена от „ доброжелателите “ всред „ февруарските герои “, ненапълно напомнящи на сегашните, ще ни се сторят образец за военно-политическа устойчивост и държавническо мислене.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР