1 806 336 граждани на Македония имат право на глас

...
1 806 336 граждани на Македония имат право на глас
Коментари Харесай

1 806 336 граждани на Македония имат право на глас на референдума

1 806 336 жители на Македония имат право на глас в утрешния референдум по отношение на съглашението с Гърция за новото име " Северна Македония, написа македонският вестник Нова Македония.

В четвъртък вечерта стартира 48-часовият интервал за размисъл преди референдума, който би трябвало да се организира в неделя, 30 септември.
Според решението на Народното събрание на Република Македония, допитването до народа е за следния въпрос: " Подкрепяте ли участие в Европейски Съюз и НАТО с приемане на Договора сред Република Македония и Република Гърция? "

Според Държавната изборна комисия право на глас на референдума имат 1 806 336 гласоподаватели, които са записани в изборните описи.

Секциите ще бъдат отворени в неделя, на 30 септември от 7 часа сутринта и ще бъдат затворени в 19 часа. Днес, в събота, гласоподават хората с право на глас в лечебните заведения, хората с увреждания, хората под домакински арест, арестантите, както и македонските жители в чужбина.

Рекорден брой локални и задгранични наблюдаващи ще наблюдават за нередности в изборните секции. Официалният брой упълномощени локални наблюдаващи е 11 907души.
Международните наблюдаващи са 493, а интернационалните организации са акредитирали 194 преводачи. За отразяване на референдума в македонската държавна изборна комисия са упълномощени 83 публицисти от 32 медии.

От Хелзинкския комитет за правата на индивида в Република Македония осведомят, че офисът им ще бъде отворен през целия ден на референдума.

За да бъде годен референдумът, до урните би трябвало да отидат 900 000 гласоподаватели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР