1,8 % ръст на туризма до септември. Това е статистическата

...
1,8 % ръст на туризма до септември. Това е статистическата
Коментари Харесай

1,8 % ръст на туризма до септември

1,8 % растеж на туризма до септември. Това е статистическата присъда за несъответстващата политика в бранша, станала ясна от данните на Национален статистически институт.

Те сочат неприятна наклонност на мощно закъснение, съвсем до нулата, на растежа в бранша като брой туристи. Особено, като се има поради, че топсезоните и на зимния, и на летния поток са съсредоточени точно в 9-месечието.

Според Румен Драганов от Института за разбори и прогнози, растежът е 2,2%. Разликата е незначителна. При това, би трябвало да имаме поради, че нашата статистика не счита, както интернационалната действителните посетители, а миналите границите на републиката, в това число гостуващите в лични жилища или на родственици и другари, а това е некоретно. Което значи, че ситуацията е доста по-тежко и действително сме на нулата, в случай че не и под нея.

Достатъчно е да погледнем числата на съветския пазар, който е основен за нашата страна. След оживявяането предишния сезон, реализирано без наши заслуги – поради ембаргото, наложено от президента Путин върху пътувания към Турция, потокът от източната страна още веднъж се насочи към южната ни съседка това лято.

Резултатът е, че от 580 000 души, дори нашето Министерство на туризма регистрира 530 000 гости от Русия. И необичайно за какво го регистрира като триумф. Когато има 10% спад! При това, както към този момент уточнихме, ние броим за туристи и руснаците, пристигнали да почиват в личните си ваканционни жилища.

За 2018 година към този момент е ясно удвояване на без друго растящия поток към София, с помощта на лоукостите, този път поради европредседателството. То пък ще компенсира спада на гостите, идващи през Райънеър, поради проблемите на самолетната компания, планувани от нея да приключат до края на март 2018 година

От друга страна обаче, на немския пазар без друго стигналите дъното наши цени са свалени с още 45% от операторите за ранни записвания за нашето море.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР