1 775 нарушения на скоростните режими са установени през февруари

...
1 775 нарушения на скоростните режими са установени през февруари
Коментари Харесай

Наложиха 1 775 глоби за превишена скорост за месец в Шуменско

1 775 нарушавания на скоростните режими са открити през февруари в Шуменска област, оповестиха от пресцентъра на полицията.

Наложени са 739 наказания на водачи за погрешно прекъсване и паркиране. По време на инспекциите 267 са санкциите за неспазване на преимущество, знаци и сигнали. За неизползване на предпазни колани или каски са глобени 134 водачи, а за прилагане на мобилен телефон по време на ръководство - 20.  

Технически неизправно транспортно средство са управлявали 186 водачи, с нередовни пътни документи са били 383. Засечени по пътищата в района са 24 неправоспособни водачи,  други 67 са били без застраховка „ Гражданска отговорност “.  

За погрешно секване на непозволени места са глобени 46 пешеходци. 30 водачи са открити да карат след приложимост на алкохол. От тях с централизация сред 0,5 до 0,8 промила са 8, с алкохол сред 0,8 до 1,2%  са 7, а деветима са с промили над 1,2. При инспекциите са открити и осем водачи, седнали зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции и техни аналози. 

Временно отнети са книжките на 55 водачи, спрени от придвижване краткотрайно са 28 пътни транспортни средства. 

46 са записаните пътнотранспортни катастрофи през месеца в Шуменско. От тях тежките са осем. В тях има осем ранени участници в придвижването. За съпоставяне - през февруари предходната година злополуките са били 57, седем от които - тежки, с трима починали и петима ранени. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР