1. 73% от възрастните вярват, че децата не могат да

...
1. 73% от възрастните вярват, че децата не могат да
Коментари Харесай

Сексуалното насилие и злоупотреба с деца - готови ли сме да отстъпим от личната неприкосновеност онлайн?

1. 73% от възрастните имат вяра, че децата не могат да влязат в интернет, без да се извърнат към тях възрастни, които желаят да им навредят.

2. 76% от респондентите са подготвени да се откажат от част от персоналната си дискретност онлайн, с цел да разрешат автоматизирани софтуерни принадлежности да сканират и откриват изображения на полово принуждение над деца и разкриване на други форми на полова употреба на деца.
Над 200 хиляди деца са били жертва на свещеници-педофили във Франция
Стотици насилници, десетки хиляди жертви - във Франция бе оповестен отчет за за педофили в расо. Мащабите на закононарушението с потрес...

3. Почти 7 от 10 души считат, че по този начин или другояче няма доста дискретност онлайн, в случай че въобще има такава. Тези, които имат вяра, че онлайн поверителността не съществува (68%), доста превъзхождат тези, които имат вяра, че съществува (25%).

4. 68% от респондентите в осем страни поддържат проектите на Европейския съюз за въвеждане на ново законодателство за включване на инструментаиеум за откриване на материали за полово принуждение над деца от частни компании (Италия (75%); Испания (75%); Холандия (72%).

Това са главните акценти в изследване сред август и октомври 2021 година, в 8 държави-членки на Европейски Съюз (Франция, Германия, Унгария, Италия, Нидерландия, Полша, Испания, Швеция) от името на Defence for Children - ECPAT Нидерландия и ECPAT International. ECPAT е най-голямата мрежа от неправителствени организации в света, фокусирана само върху прекратяването на половата употреба на деца.

В момента Европейският съюз изследва дали да сътвори ново законодателство, което да задължи доставчиците на онлайн услуги (например платформи за обществени медии) да употребяват автоматизирани софтуерни принадлежности за разкриване и маркиране на признаци на онлайн полова употреба и корист. Тези принадлежности непрестанно ще ревизират персоналната интензивност на всички консуматори на платформата, търсейки признаци на онлайнопити за полова употреба и корист. Тази автоматизирана технология обаче значи, че потребителите се лишават от част от персоналната си дискретност, защото инструментите сканират всевъзможни изображения и известия, с цел да защитят децата. А от извършеното проучване на ECPAT е извадено умозаключение, че множеството респонденти не знаят за тези софтуерни принадлежности и когато разбират, са съгласни те да работят с преимущество пред персоналната цялост.
Приложения на Apple - в отбрана на децата от полово принуждение
Apple удостовери новите си функционалности за отбрана на децата, които ще ревизират изображенията, качени в облачното му вместилище и в платформат...

За какви софтуерни принадлежности приказваме:

• Хеш различаване – инструментите за разкриване на материали за полово принуждение над деца (CSAM), основани на хеш, съпоставят потребителско изображение с прочут към този момент CSAM (Child Sexual Abuse Material или наличие, за което е потвърдено, че съставлява полова корист против деца), с цел да се види дали има съвпадане. Изображенията не се съпоставят непосредствено, а с хеш стойности, които се генерират както за потребителското изображение, по този начин и за обособения CSAM. Хеш функционалността е общ термин за всяка функционалност, която преобразува входа (например текст, изображение) в излаз с закрепен размер, който е прочут като хеш стойност. Хеш цената е поредност от буквено-цифрови знаци, считани за " пръстов отпечатък " на изображението. Две хеш стойности, които са идентични една с друга, демонстрират две идентични изображения.

• Технологиите за разкриване на груминг (GDT) оказват помощ да се дефинира дали детето бива квалифицирано за полово принуждение. Обикновено тези технологии се разискват по отношение на текстови диалози, защото описаното приласкаване на деца постоянно се прави на платформи за известия. GDT нормално одобряват формата на детектори на основни думи или по-усъвършенствани техники, основани на ML (машинно обучение). Въпреки това, някои разбори на метаданни могат да се употребяват и за допълнение на процеса на разкриване на груминг.

Значението на гарантирането на правата на децата в цифрова среда е ясно отразено в настоящите процеси в Европейски Съюз, само че и освен там; Закона за цифровите услуги, предложение за законодателство за разкриване, унищожаване и докладване на CSAM като част от Стратегията на Европейски Съюз за по-ефективна битка против половото принуждение над деца и Стратегията на Европейски Съюз за правата на детето. Въпреки това самата Европейска комисия показва нуждата от възстановяване на координацията и обезпечаване на координация в отбраната и битката със половото принуждение и употреба на деца.
Британският принц Андрю отива на съд поради полово принуждение над малолетна
Британският принц Андрю ще бъде съден в Ню Йорк за хипотетично полово принуждение над жена, която твърди, че е била " наета за секс " от...

Обобщен отчет от проучването можете да видите!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР