1,7 млрд. лв. бюджетен излишък бяха разпределени от Министерския съвет

...
1,7 млрд. лв. бюджетен излишък бяха разпределени от Министерския съвет
Коментари Харесай

Кабинетът разпредели 1,7 млрд. лева бюджетен излишък

1,7 милиарда лева бюджетен остатък бяха разпределени от Министерския съвет на последното му съвещание за тази година. Общо бюджетният остатък до 1 ноември 2018 година година е 2,8 милиарда лева, което прави по 400 лева на глава от популацията.

Почти половината от приходите на всеки човек, който работи – 48%, отиват за бюджета – през Данък общ приход, Данък добавена стойност и акцизите върху горивата, цигарите и кафето. Сумата е към 500 лева на месец при междинна за страната заплата, оповестява БГНЕС.

Най-голямата сума от остатъка отива за строителството на Автомагистрала „ Хемус” – 1,3 милиарда лева Тя е за права от 134,2 км от местността „ Боаза” до връзката с пътя сред Русе и Велико Търново. За други инфраструктурни планове бяха заделени общо 158 млн. лева Над 100 млн. лева отиват в Министерството на защитата – главно за ремонт на военна техника.По-малки суми са заделени за детски градини и храмове. 20 хиляди лева пък се отпускат на Македония за възстановяване на изискванията за живот в центровете за бежанци. Допълнителните 23 млн. лева отиват за програмен продукт на държавната администрация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР