1,7 милиона лева отпуска държавата за педиатричната болница. Дават се

...
1,7 милиона лева отпуска държавата за педиатричната болница. Дават се
Коментари Харесай

Държавата отпуска 1,7 млн. лв. за педиатричната болница

1,7 милиона лв. отпуска страната за педиатричната болница. Дават се пари и за техника за детско здраве. Това стана ясно след среща на здравния министър Кирил Ананиев, педиатри, неонатолози с министър-председателя Бойко Борисов.

Обсъдено е и положението на детското опазване на здравето , както стана ясно от изказването на министъра.

" Целта е детското опазване на здравето в действителност да се трансформира в един резистентен приоритет на държавното управление ", посочи той.

До края на месеца се афишира социална поръчка за инженеринг на новата детска болница. Ананиев се надява, че през септември ще стартира действителното строителство на детската болница.
 Медици от детската болница в София стачкуваха за по-високи заплати
Медици от детската болница в София стачкуваха за по-високи заплати

Междувременно от Министерски съвет отпуснаха 1,7 млн. лева за новата детска болница

" От през вчерашния ден текат договаряния с БЛС за преостойностяване на някои клинични пътеки , които не са преостойностявани дълго време ", добави още здравният министър.

Държавата ще вложи средства и в специализацията на неонатолозите. Техният брой фрапантно е намалял. Правителството отпуска пари и за 15 апарата за неинвазивен реанимация. 500 000 лв. се дават за закупуването на 50 кувиоза.

В началото на идната месец ще има допълнения среща за решение на останалите проблеми в детското и майчино опазване на здравето.

Професор Иван Летвиненко е удовлетворен от срещата. Засега груповата оставка отпада. Напрежението, по думите му, било снето.

" Откликна се на всички наши претенции " , акцентира Литвиненко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР