1/6 от работещите хора в Русия нямат възможност да покриват

...
1/6 от работещите хора в Русия нямат възможност да покриват
Коментари Харесай

1/6 от работещите хора в Русия не могат да покриват нуждите си

1/6 от работещите хора в Русия нямат опция да покриват личните си потребности и тези на своите фамилии. Това излиза наяве от статистическо изследване, написа в. „ Ведомости “. Оказва се, че приходите им за миналата 2016-та година са по-ниски от минималните витално нужни разноски на средностатистическия работещ човек в Русия.
Според съветската статистика заплати под обществения най-малко получават 2 млн. руснаци (7,3% от работещите през април 2017 г.). Ако се отчетат освен заплатата, само че и останалите приходи, както и това, че тези приходи се изразходват и за членове на фамилията, количеството на работещите небогати се усилва с пъти – през 2016 година към 12,1 млн. души или 16,8% от трудоспособното население, споделя специалистът от аналитичния център Владимир Трубин.
Основната част от бедните в Русия са работещите хора с деца, чиято заплата не е по-висока от два екзистенц минимума - в случай че децата са две, и 1,5 витални минимума при едно дете. Казва Лилия Овчарова от Института за обществена политика. Около 60% от всички небогати са хора в трудоспособна възраст, като 90% от тях работят, съобщи БГНЕС.
В Русия минималната заплата не би трябвало да бъде под екзистенц минимума на трудоспособното население – което е условие на Кодекса на труда, само че от години не се съблюдава.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР