1 430 ученици в Хасковска област се явиха на първия

...
1 430 ученици в Хасковска област се явиха на първия
Коментари Харесай

1 430 зрелостници се явиха на матурата по БЕЛ в Хасковско

1 430 възпитаници в Хасковска област се явиха на първия наложителен държавен зрелостен изпит по български език и литература по време на изключителна епидемиологична конюнктура. Няма върнати зрелостници по здравословни аргументи.
Допускането до изпитните зали стартира още от 7.30 часа сутринта, с цел да няма скупчвания пред входовете на гимназиите. Всички стаи са дезинфекцирани, а на всеки един абитуриент се измерваше температурата преди да влезе в учебното заведение. По време на изпитът маските не бяха наложителни за носене, а единствено при контакт с квесторите.

Тази година матурата стартира в 9 часа. ДЗИ-то продължи 4 часа, като е разграничено на три модула. Малко след 6 часа тази заран беше изтеглен и разновидността на изпита. Той е номер 18 от 11 718 750 вероятни разновидности дружно с тематиката. Първият модул е с дълготрайност един час и съставлява тест на въпроси от затворен вид. Във втория модул има и въпроси от отворен вид, а третият – е съчинение. Зрелостниците писаха есе или интерпретативно съчинение по описа „ Чорба от греховете на отец Никодим” на Елин Пелин на последния 41-ви въпрос от матурата.

Близо 49 000 зрелостници се явяват през днешния ден на матура по български език и литература

Днес зрелостниците влязоха в класните стаи за първи път от месеци, откакто образованието мина в отдалечена форма, поради разпространяване на ковид.

В Хасковска област ДЗИ-то са пропуснали 59 зрелостници.

Матурата по български език и литература се организира в 22 учебни заведения в региона, с по 146 изпитни зали. За реда следяха 428 квестори, както и видеонаблюдение. Във всяка изпитна зала имаше по двама квестори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР