1/3 от здравите хора без симптоми на коронавируса може би

...
1/3 от здравите хора без симптоми на коронавируса може би
Коментари Харесай

Коронавирус: 1/3 от заразените без симптоми вероятно имат имунитет

1/3 от здравите хора без признаци на ковид може би са придобили имунитет , демонстрира ново интернационално проучване, написа " Дейли телеграф ".

Това значи, че евентуално доста повече хора са придобили имунитет спрямо направените проби за антитела. Вчера бе обявено, че в италиански град 40% от инфектираните нямат признаци.

Каролинският институт е изследвал повече от 200 души , в това число и здрави донори на кръв. Проучването е осъществено в Швеция - единствената страна в Европа, която не наложи цялостна обсада.
 Швеция: СЗО е в тотална неточност
Швеция: СЗО е в тотална неточност

Швеция упрекна Световната здравна организация (СЗО) в " изцяло неправилно пояснение "

Освен премерване равнищата на антителата в организма, при тестванията са измерени и равнищата на отговор на Т-клетките. Те принадлежат към групата на белите кръвни кафези, които оказват помощ на имунната система да се пребори с вирусите. Все повече се счита, че те имат основна роля в битката с ковид.

Общо в 30% от донорите на кръв е открит развъртян " Т-клетки имунитет " , което е два пъти повече от случаите, при които са засечени антитела.

Проби във Англия демонстрират, че към 7% от популацията на Англия е развило антитела и 17% в Лондон.

Новото проучване разкрива, че равнищата на " Т-клетки имунитета " може би са доста по-високи.
 Спада доверието на хората в Швеция, че управляващите могат да се оправят с ковид
Спада доверието на хората в Швеция, че управляващите могат да се оправят с ковид

Либералният метод губи от ден на ден последователи

Тестовете за антитела основават проблеми, защото се потвърждават като ненадеждни и не e ясно какво е тяхното равнище в организма.

Новото изследване не демонстрира какво равнище на имунитет обезпечава отговорът на Т-клетките, само че учените са все по-въодушевени по отношение на ролята, която играят Т-клетките, тъй като те имат вяра, че може да изясни за какво някои групи, изключително децата, имат по-голям имунитет против ковид.

Имунологичният разбор на пробите от над 200 души от Стокхолм, извършен от Каролинския институт и Каролинската университетска болница, е открил, че 30% от здравите кръводарители имат Т-клетки против ковид, макар че не са показали признаци на болестта.

Според създателите на проучването това значи, че евентуално се подценява процентът на хората, придобили имунитет против ковид. Но те считат, че е мъчно да се каже дали тези хора ще продължат да имат имунитет за в бъдеще.
 Коронавирус: Нов удар върху очакванията на Швеция за стаден имунитет
Коронавирус: Нов удар върху очакванията на Швеция за стаден имунитет

Само към 6,1% от шведите са развили антитела

Във вторник бе оповестено немско изследване , което демонстрира, че простуда може да обезпечи някакви равнища на имунитет против ковид. Изследването, в което са взели участие 185 души без ковид, е разкрило, че четирима на петима имат отговор на Т-клетки против ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР