1/3 от българите смятат, че животът у нас ще се

...
1/3 от българите смятат, че животът у нас ще се
Коментари Харесай

"Афис": 1/3 от българите смятат, че животът ще се върне към нормалния си ход до няколко месеца

1/3 от българите считат, че животът у нас ще се върне към естествения си ход до няколко месеца. Това демонстрира проучване на организация " Афис " за настройките към завършилото изключително състояние. Анкетата обгръща 1000 пълнолетни, направена сред 7 и 12 май.
Щабът ще дава отговор за ограниченията, свързани с възобновяването на туризма Ген.-майор Мутафчийски съобщи, че PCR пробата няма да изключи наложителната карантина за влизащите в България
Според 35% от запитаните за това са нужни месеци, за 27% животът ще се възстановява до края на годината, а още толкоз са песимистите, които чакат този развой да трае по-дълго.

Оптимистите, които считат, че всичко ще се върне по остаряло му в границите на месец са единствено 11%.

Повечето хора или 38% дават отговор, че при тях смяна в приходите няма да настъпи поради изключителното състояние. 35% чакат понижение ненапълно, а съгласно 24 на 100 персоналните им финанси ще намалеят на половина и даже повече. Само 3% чакат да излязат по-богати от рецесията.
Обявиха изключителна епидемиологична конюнктура Тя влиза в действие от 00:00 ч. на 14 май
Въпреки това 26,3% от хората считат, че могат да устоят финасово, в случай че ограниченията продължат повече от година. Но съвсем толкоз - 26 на 100, са и тези, които имат средства в границите на месец. Около 4% ще устоят единствено седмица, а три пъти повече - или 12,7%, към този момент не устоят.

Все повече се слага под въпрос и способността на обществото непринудено да си постанова всички наставления за физическа отдалеченост. На въпроса: „ Независимо от смяната на изключителните ограничения, ще продължите ли да поддържате физическа отдалеченост с близките и да употребявате персонални защитни средства? “ 38% дават отговор „ Ще продължа да ги съблюдавам прецизно “, (само че в този дял натежават най-възрастните), 48% имат намерение да се придържат към част от ограниченията, а 11% въобще ще ги пренебрегват. 4% даже искрено си признават, че и до момента не са ги спазвали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР