1,3 милиона лева е загубата за Столичната община от неработещите

...
1,3 милиона лева е загубата за Столичната община от неработещите
Коментари Харесай

Столична община губи 1 300 000 лв. от неработещите детски ясли и градини

1,3 милиона лв. е загубата за Столичната община от неработещите през последния месец детски ясли и градини. Това заяви зам.-кметът по обучение доцент Тодор Чобанов за БНР.

Целият личен състав на детските заведения в столицата, който сега е в заплатен годишен отпуск, ще получи цялостните си хонорари.

Фандъкова: За да няма по-строги ограничения, би трябвало да сме дисциплинирани

Загубата от почти 1 300 000 лева е направено на база брой обхванати деца със средномесечна такса 30 лева, а не цялостната - от 60, защото в детските заведения има огромна обществена квота, изясни Чобанов.

"Опитали сме да създадем един справедлив обзор на това какво се случва при таксите. Непедагогическият и педагогическият личен състав сега употребяват платения си годишен отпуск като ще получат цялостни заплати. Правим всичко допустимо системата да запази финансовата си резистентност. На този стадий не е допустимо онлайн образование за подготвителните групи в детските градини ", сподели още Чобанов и изясни, че са водени диалози с Регионално ръководство на образованието, само че към този момент няма позволение за реализирането му.

Убеден съм, че даже да се получат при някои деца известни разлики с техните връстници в групите, които са в това учебно заведение, те елементарно могат да бъдат преодолени, тъй че на този стадий няма подготвеност и опция, а няма и позволение за започване на отдалечена работа.

От Столичната община обмислят и вид за онлайн записване след първото огромно класиране на яслите и детските градини на 15-ти май, а документите да бъдат предоставени след приключването на изключителното състояние.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР