1 234 800 лева месечно ще са разходите на ПарламентаЖурналисти

...
1 234 800 лева месечно ще са разходите на ПарламентаЖурналисти
Коментари Харесай

За три дни работа в Народното събрание депутатите са взели по 1300 лева

1 234 800 лв. месечно ще са разноските на Парламента

Журналисти разясниха в студиото на  възнагражденията на новите 240 народни представители. По мотив сумата от 275 хиляди лв., които са изхарчени за едно пленарно съвещание, журналистът от вестник „ 24 часа ” Виктор Николов съобщи, че това са разноските за отплата на депутатите по отношение на месечната им заплата, разноските за електричество на Народното събрание и за чиновниците на националното заседание. ”

" Сметките са доста лесни. При една заплата месечно към 5000 лв. депутатите работят четири седмици в месеца. Те са взели по 1300 лв. на човек за три дни работа в Народното събрание ”, пресметна журналистът от вестник  " Сега " Таня Петрова.

1 234 800 лв. месечно ще са разноските на Парламента. 90% от народните представители взимат и добавка за стаж и трофеи. Сметката ще стане по-голяма когато се прибавят полагащите им се бонуси за работа в комисии и постове, които ще заемат.

Петрова счита, че предстоят последващи избори, а Николов е на мнение, че Румен Радев не би желал негово държавно управление да ръководи през зимата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР