1-2-3-4% разлика не биха представили различна конфигурация на парламента. Тук

...
1-2-3-4% разлика не биха представили различна конфигурация на парламента. Тук
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Призовавам всички партии да преодолеят политическия егоизъм

1-2-3-4% разлика не биха показали друга настройка на Народното събрание. Тук разликата е кой първи ще има късмет да сформира държавно управление. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Томислав Дончев от ГЕРБ.

„ Призовавам всички партии да преодолеят политическия нарцисизъм, с цел да се образува държавно управление “, сподели той.

По думите му ГЕРБ е подготвен на доста взаимни отстъпки, с цел да към този момент се сформира държавно управление.

„ Говорил съм и различен път на тази тематика. Безкрайният компромис значи, че ти самият ставаш компромис. Вариантите ще са коалиция със стабилно парламентарно болшинство, експертен кабинет или държавно управление на малцинството. Последното е спешен вид. България се нуждае от устойчиво държавно управление с ясно болшинство в Народното събрание “, съобщи Дончев.

По думите му е значимо да има държавно управление с небосвод от 4 години.

„ Да не водим диалог с политически клишета. Няма потребност да приказвам с този може или с оня ден може. Този диалог може да се води почтено при започване на месец април. Не се води този диалог в този момент, тъй като зависи от разпределението на силите в Народното събрание, от това кой какъв брой може да потъпче политическия си нарцисизъм, а и какви са публичните настройки “, сподели той.

Според него каквато и да е коалиция ще е сложна:

„ Някои са невъзможни, другите са сложни “, добави политикът.

„ Натиск извън за сформиране на държавно управление няма. Списъкът „ Магнитски “ не е оценка за дадена партия, а е ориентиран към съответни персони. Не знам дали ще има нова доза от този лист, само че аз не съм обезпокоен от сходно нещо “, изясни някогашният вицепремиер.

Дончев разяснява и доклад на МФ:

„ Несъгласен съм с някои от ексремните опасности – да вземем за пример намесата на МВФ. Това поражда ужас и коментирането на това не носи изгода на никого. Безспорен факт е, че ще сме изправени пред обстановката да реализираме бюджетна консолидация. Няма магическа стъпка, посредством която с един акт да възстановяваме нещата. Това ще отнеме 2-3 години “, съобщи политикът.

„ Ако България има мъдри политици, каквито народът ни заслужава, сега щеше да се води диалог за ограничения за Бюджет 2023 “, акцентира той.

Според него налозите не би трябвало да бъдат увеличавани и точно с това предложение на служебния кабинет от ГЕРБ не са съгласни. По думите му това е неприятен сигнал пред вложителите и има други способи, с които да се цялостни хазната.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР