1,12 млрд. лв. е съвкупният ефект от дейността на Лидл

...
1,12 млрд. лв. е съвкупният ефект от дейността на Лидл
Коментари Харесай

Ефектът Lidl

1,12 милиарда лева е съвкупният резултат от активността на Лидл България върху българската стопанска система. Това сочи особено направен доклад на Института за пазарна стопанска система (ИПИ), представящ оценка за социално-икономическото влияние от активността на компанията върху стопанската система на страната за 2019 година

Изключителен мотор на растежа на българския бизнес, неоспорим водач на районно равнище и компания с висока успеваемост и продуктивност на труда, което я трансформира в един от най-хубавите и атрактивни работодатели в страната – това са единствено част от изводите в разбора, който Лидл България разгласи преди седмица, че ще показа в деня на своята 10-та годишнина.

„ Изключително се радваме да споделим тези впечатляващи данни за наличието на Лидл България точно в деня на нашия 10-и рожден ден. Съвкупният резултат от активността ни, възлизащ на 1 121 000 000 лева, е мотив за голямо задоволство за целия екип и, сигурна съм, за всеки наш чиновник, който може да види директното отражение на своята работа. Условно нарекохме този резултат Ефектът Lidl. За нас това влияние демонстрира какъв брой значими могат да бъдат изгодите от активността на една компания върху стопанската система на страната, когато тя работи като виновен и транспарантен вложител, поданик, шеф и бизнес сътрудник “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Цялостната оценка на социално-икономическото влияние на Лидл България за 2019 година е направена по международно одобрен модел, който е приет и се ползва както от вложители, по този начин и от обществения бранш и огромни компании, поясни Лъчезар Богданов, основен икономист в Института за пазарна стопанска система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР