1. Ушийте одеяло или лека завивка от детски дрешки. Отрежете

...
1. Ушийте одеяло или лека завивка от детски дрешки. Отрежете
Коментари Харесай

10 трогателни идеи как да запазите спомени от детството на малкото

1. Ушийте одеяло или лека завивка от детски дрешки. Отрежете парченца от вещи, които вече са му омалели, но са ви особено скъпи, и ги съединете едно с друго.
2. Съберете всички ценности от първата година на детето под рамка. Под стъкло прекрасно си съжителстват глиненият отпечатък от малкото краче, гривната му родилния дом, първата шапка, ехографската му снимка и много други.

Млада майка изпадна в кома! След 23 дни лекарите я бяха отписали, но се случи истинско чудо, което накара всички да заплачат (СНИМКИ)
3. На всеки рожден ден снимайте хлапето на бял фон и на снимката около него в кръг добавяйте освен на колко години става и забавни надписи (може да са смешните думички или мъдрите изречения от този период).
4. В отделен албум събирайте всички билети от детски спектакли и концерти, изложби и мачове, пътувания с влакове и самолети – всичко, което се е харесало на детето, и ги съпровождайте с кратки истории.
5. В края на всяка година задавайте на детето 20 въпроса – простички, неочаквани или смешни, и записвайте отговорите му. Някои от въпросите могат да се повтарят през годините – така с времето ще видите как се променя светогледа на детето.
6. Извадете под формата на снимки всички рисунки и приложни неща, които детето е направило, и ги съберете във фотокнига – така нищо няма да се изгуби.

Майка показа белега си седмица след секцио - такава шокираща гледка не сте виждали (СНИМКА 18+)
7. Направете кукла, която прилича на хлапето. Може да поръчате някой да ви я ушие и да я подарите за рождения му ден.
8. Превърнете най-добрите му творчески постижения в реални предмети. Акварелите могат да станат принт за декоративна възглавница или стенен календар. А нарисуваните чудовища могат да бъдат претворени в истински плюшени играчки.
9. Направете отпечатъци на ръцете – не само на детските, но и на цялото семейство – така, че едната ръка да се вписва в другата.
10. Направете плакати за стената с крилати фрази, казани от децата. Може да ги изпишете вие или да ги поръчате на графичен дизайнер. Красивата типография освежава интериора и не излиза от мода, но по-важното е, че споменът си заслужава.
Източник: Новите родители
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР