1,1 милиона специалисти не достигат на немските работодатели през 3-то

...
1,1 милиона специалисти не достигат на немските работодатели през 3-то
Коментари Харесай

Ако си търсите работа, вижте какви кадри наемат в Германия



1,1 милиона експерти не доближават на немските работодатели през 3-то тримесечие на 2017 година - повече от всеки път преди. Икономиката на страната се намира в непрекъснат напредък и липсват млади фрагменти, с цел да се покрие огромната нужда от работна ръка. Немските компании търсят незабавно служащи и експерти от целия свят. Който в миналото е имал концепцията да живее и работи в Германия, би трябвало тъкмо в този момент да възнамерява тази стъпка, поучават специалисти от Бюрата по труда в Германия, осведоми dir.bg.

Освен експерти с висше обучение са търсени доста специалности, за които това не се изисква. В позитивния лист на Федералната организация по труда са включени над 110 специалности, при които има забележителен дефицит на работна ръка. Най-търсени са инженери, техници, занаятчии, IT-специалисти и медицински личен състав. Огромно е търсенето на работна ръка и в хотелиерския отрасъл. Едно от най-важните условия за претендентите е притежаване на немски език най-малко на главно равнище.

Немските компании търсят инженери и техници от всички специалности. Поради прогресиращото дигитализиране липсват софтуерни инженери. В региона на опазването на здравето са нужни хуманни лекари, болногледачи и обществени асистенти за възрастни хора, липсват също физиотерапевти и аптекари. Търсят се водопроводчици, експерти в региона на строителството и ремонтите.

тагове работа германия експерт гурбет
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР