1:0 е коварен резултат в евротурнирите, дори и да си

...
1:0 е коварен резултат в евротурнирите, дори и да си
Коментари Харесай

1:0 не е добър резултат за Хайдук

1:0 е подъл резултат в евротурнирите, даже и да си спечелил с него. Това знаят добре и в Хайдук. Именно с такова цифрово изражение те завоюваха вкъщи против Левски. Това бе осмият път, в който отборът от Сплит реализира този резултат на собствен терен в първи мач от елиминационна фаза. Интересното е, че единствено в 2 от предходните 7 случая тимът продължава напред, до момента в който в другите 5 тази победа не се е оказвала задоволителна за отбора да отстрани своя противник. Още по-интересно е, че става дума за последните 5 сходни мача, тъй че напряко можем да приказваме за отрицателна серия за хърватите, която се надяваме да пордължи и на “Герена” в четвъртък.

“Черната” серия за Хайдук стартира през 1985 година, когато отборът отпада от Зюлте Варегем за Купата на УЕФА след загуба с 0:1 в реванша и 4:5 при осъществяване на дузпи. След това през 1991 година следва отпадане от Тотнъм за КНК (0:2 в реванша в Англия). Само година по-късно хърватите претърпяват тежка загуба от Аякс (0:6 в реванша в Холандия), още веднъж в шампионата КНК. През 1996 година отборът е отхвърлен от Торпедо (Москва) за Купата на УЕФА след проваляне с 0:2 в Русия. А последният случай с отпадане след победа с 1:0 в първия мач е през 2001 година в третия прелиминарен кръг на Шампионската лига, когато тимът от Сплит губи гостуването си на Майорка с 0:2 след продължения (в постоянното време 0:1).

Все отново Хайдук има и две продължавания напред след 1:0, като и в двата случая печели със същия резултат и в реваншите. Това се случва против Трабзонспор през 1979 година за КЕШ и против Фредрикстад за КНК през 1972 година.

" Тема спорт "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР