0 български ученици от 9-и или 11-и клас ще имат

...
0 български ученици от 9-и или 11-и клас ще имат
Коментари Харесай

20 БГ гимназисти с шанс за обучение в САЩ

0 български възпитаници от 9-и или 11-и клас ще имат шанса да се образоват една образователна година в американско приблизително учебно заведение. Гимназистите ще получават месечна прехрана и ще им бъде обезпечен двупосочен билет от България до Съединени американски щати. Тази опция дава стипендията YES, по която от 2009-а на едногодишен училищен продан са отпътували 75 деца, изясни Йелена Джокович от Американския съвет за интернационално обучение.

За да аплайват, учениците би трябвало да са изкарали доста добър или отличен триумф за предходните две образователни години и да са родени в интервала 1 януари 2003 година - 15 юни 2005 година Независимо от класа, в който са, в програмата могат да се включат и деца със сензорни и двигателни усложнения. Условието за тях е да са родени в посочения интервал. Желаещите би трябвало да попълнят електронен формуляр до 31 октомври.След като подадат документи, претендентите ще се състезават онлайн, като пишат есета на разнообразни тематики. Последният кръг пък ще е в няколко града у нас – София, Пловдив и Варна, където ще вършат тест на британски. През март ще станат ясни гимназистите, които ще прекарат идната година в американско учебно заведение, описа за подготовката Джокович. За тях е проведен и предварителен семинар, на който да се приготвят за визовото си изявление. Единствените разноски на учениците ще бъдат свързани с таксата за виза.

През август идната календарна година те ще заминат за Съединени американски щати, като през целия си престой ще бъдат настанени в американски фамилии.Те биват избирани съгласно ползите на децата. По време на предварителните изявленията със фамилиите и децата се изследват заниманията им. Така, в случай че детето обича скалното катерене или баскетбол, ще бъде настанено при приемни родителите, които практикуват тези занимания. Училищата, в които ще бъдат записани, пък най-често са кварталните. „ По този метод се смесват разнообразни култури и се преодоляват културните стандарти “, описа Джокович.

Варя Николова печели YES през 2017-а и прекарва 11-и клас в Мичиган. След като взе участие в няколко плана по „ Еразъм “, тя стартира да търси разнообразни разновидности за стипендии в чужбина. „ Това е опция освен да пътуваш, само че да живееш с локалните хора “, показа тя. Вяра описа, че подборът е бил дълъг, защото комисията държи освен на положителното притежаване на британски език само че и на персоналните качества на претендентите.

От просветителната система в Америка българската стипендиантка най-вече се впечатлила, че има опция да избира освен предметите си, само че и тяхната компликация съгласно ползите си. „ Има наложителни предмети като британски език и история, само че всеки самичък избира останалите и дали да бъдат на базисно или на високо ново “, описа Вяра. Така тя взема решение да учи френски и британски език на високо равнище, само че математиката - на приблизително, с цел да успее да покрие всички условия. Натрупаните познания счита да приложи идната година, защото отпътува на продан в Канарските острови. „ Опитът от чужбина е скъп, само че ще е по-ценен, в случай че го ползвам в България “, показа поуката, която е научила след година в Америка.

По време на престоя си в чужбина Вяра попада и в голям брой занимателни обстановки. На събитие в учебно заведение за края на образователната година тя и нейната група другари сядат, с цел да ги нарисува карикатурист. През това време той ги разпитва за техните проекти. Така, когато тя споделя, че ще се връща у дома, той я гледа озадачено и пита по какъв начин по този начин „ у дома “, нали учи тук. Вяра му изяснява, че е на продан и ще се връща в България. Тогава се оказва, че карикатуристът е бил на задача в Сливен и е реставрирал еврейската синагога. Той й споделя неща за града и за София, които даже и момичето не знае. За още по-голяма изненада карикатуристът вади банкнота от 20 лева, която носел за шанс, описа за прекарването Вяра. Впоследствие тя научава, че и други нейни другари от Америка обмислят да посетят страната ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР