0,66% от учителите са под карантина заради COVID-19 към началото

...
0,66% от учителите са под карантина заради COVID-19 към началото
Коментари Харесай

0,66% от учителите и 0,31% от учениците са под карантина заради COVID-19 |

0,66% от учителите са под карантина поради COVID-19 към началото на образователната година, оповестява Министерството на образованието.

Оттам не пишат броя им в известието си, по тази причина помолихме за конкретизиране. Отказаха ни го със следното пояснение:

" МОН следи и ще оповестява единствено % на карантинираните учители и възпитаници, защото съгласно насоките за образование в условия на изключителна епидемиологична конюнктура границата за прекосяване в образование от разстояние в електронна среда на випуски и учебни заведения е 10% ".

Най-много са карантинираните преподаватели в област Търговище - 1,42%. Малко над 1% са те в областите Видин и Ямбол. В област Габрово те са 0,33%, в Русе - 0,39%.

Под карантина са 0,31% от учениците в страната. Тук още веднъж броят им не е и няма да бъде конкретизиран. Най-много са останали у дома в областите Силистра и Разград – по 0,53%.



МОН има достъп до настоящите данни за карантинираните учители и възпитаници въз основа на съглашение с Министерството на здравеопазването и „ Информационно обслужване “ АД за продан на статистическа информация. Тя се дава само систематизирана и без никакви персонални данни, прецизират от министерството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР