– Колеги, на днешното заседание ви събрах, понеже спешно се

...
– Колеги, на днешното заседание ви събрах, понеже спешно се
Коментари Харесай

Новият материал - Разкази от Централата

– Колеги, на днешното съвещание ви събрах, тъй като незабавно се постанова да вземем решение по казуса, за който всички към този момент знаете. Наясно сте, че няма изненади, ние предвидихме тези събития през цялото време, бяха залегнали в проекта, плюс-минус две години, знаехме какво да чакаме и назряването на нови митинги по това време е напълно разбираемо събитие. А тези митинги, вчерашните, са тестови. Същинските предстоят. Опитвахме се до напълно скоро да създадем няколко нови политически плана, само че сами знаете резултатите. В момента статуквото не може да бъде избавено от нито една съществуваща партия. Патриотите бяха основани, задействани, купени и дискредитирани. Дясното от дълго време е мъртво, поддържат го единствено на командно дишане, само че това е краткотрайно. А дружно с политиците се изчерпват и експлоатираните от тях хрумвания. Това са страничните нежелани резултати. В момента не можем да предложим нищо на електората. Шоуто е зациклило. Плочата прескача, върти се една и съща мелодия до побъркване. Конвенционалното самообладание на нашите демократични гласоподаватели е изчерпано на 99,5 %. Останалият половин % ни дава буфер за още няколко месеца. След това обаче ще ни би трябвало нещо стремително. Нещо друго! Невиждано и нечувано! И постъпи една иновационна концепция, а знаете, че нововъведенията са бъдещето. И постоянно са реализирали някакъв триумф. Може да не е стопроцентов, само че мисля, че най-малко ще закрепи статуквото за прочут интервал, едвам успеем да пренаредим фигурите и да сменим тактиката.

Накратко, от един наш млад сътрудник постъпи предложение да бъде доставен тук на място и краткотрайно вербуван китайският академик Хъ Цзянкуей. Ако не се сещате кой е той – индивидът, признал си за първи път в международните медии за основаването на клонинги. Произвел нов тип хора. Неуязвими на заболявания. Редактирали човешкия геном. После и от Харвард последваха самопризнания. Изобщо, светът върви напред и не е добре да изоставаме. Ние с вас може и да сме родени от майка, само че след още половин век допускам, че към този момент ще се псуват на развъдник. Та, всъщност. Хъ, този превъзходен жълт човек, ще ни помогне да създадем нов Премиер на Републиката. Ще ни го създаде за няколко месеца. Ще дава отговор на всичките ни условия. Ще наподобява по-интелигентно, няма да „ рита мачлета “, нито да назовава Бог „ шефа “, в това време ще бъде елементарен, щото подобен ни би трябвало, той да е елементарен и народът му да е елементарен, с цел да се схващат. Ще е прочел освен трите тома на „ Винету “, само че и книгите на Майн Рид. Също по този начин ще е наясно с творчеството на Реймънд Чандлър и Марио Пузо, с цел да не стават резили. Ще съчетава несъчетаемото. Ще има харизма. Ще бъде заплетен като съвършен коктейл от тоя, китаеца, по какъв начин му беше името. Ще ни го забърка като едно Куба Либре. Или като една Блъди Мери. Да не дава Господ!

– Бос – един от присъстващите висши оперативни чиновници подвигна ръка. − Новият не трябва да е прекомерно интелигентен. Ще стане ужасно, в случай че нещо не се съблюдава пропорцията. Искам да кажа, тоя, китаецът, сигурен ли е, че ще го докара съгласно БДС?

– Спокойно, Петров. Няма да може да прави разлика сред „ 50 нюанса сиво “ и „ 18 % сиво “.

– Струва ми се, че през днешния ден прочетох, че Хъ Цзянкуей бил липсващ. И написа, че управляващите го били скрили или е задържан, тъй като не бил спазил някакви процедури. Май сме закъснели. Ето, открих го в уеб страницата. − Друг от сътрудниците показваше на Главния екрана на смъртфона си.

– Ех, тези медии. Прав е Нойзи, би трябвало да създадат достъпа до Интернет 100 лв. на месец. Какъв е тоя произвол! Андреев, докарай го!

Служителят, който стоеше до вратата на помещението в Щабквартирата на Тайните Служби, излезе и след минута влезе още веднъж. А след себе си водеше един приветлив китаец. Но те всички са симпатични. Един по-малко, няма и да виждат, че им липсва. Капка в морето. А на нас той ни е по този начин нужен!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР