– Г-н Сотиров, как ще коментирате политическата ситуация в момента?–

...
– Г-н Сотиров, как ще коментирате политическата ситуация в момента?–
Коментари Харесай

Ставри Сотиров: България винаги е била по-силна, когато е с Русия

– Г-н Сотиров, по какъв начин ще коментирате политическата обстановка сега?

– За страдание страната още веднъж е изправена пред политическа рецесия. Поредният избавител се провали, освен това доста бързо. Виждаме един безпринципен, злепоставен и беззащитен политически хайлайф. Елит, който направи всичко, с цел да обезсмисли концепцията за парламентарна народна власт. Това се получи, тъй като за следващ път има съществено разминаване сред дейностите на ръководещите и потребностите на хората. След 1989 година, с доста дребни изключения, всеки, който влезе в ръководството, е „ инсталиран “ там с парите и въздействието на американските фондации. За доста хора страната ни е една похитена и превзета страна. В резултат на това в този момент имаме поредност от рецесии – управническа, политическа, икономическа, демографска, в образованието, в опазването на здравето. Всичко това провокира основателни терзания по отношение на съществуването на страната България.

– Каква е оценката Ви за работата на държавното управление и Народното събрание?

– Бях един от хората, които се надяваха, че с влизането в политиката на тези младежи нещата ще бъдат изменени към по-добро. Много бързо с дейностите си те демонстрираха, че са в ръководството, с цел да отстояват непознати ползи. Нещо повече, ясно си пролича тяхното непознаване на българската история и народопсихология. Като се прибави неналичието на парламентарен и управнически опит, веригата се затваря. Нямаше ясно изразена нито стратегия за ръководство, нито законодателна такава. Говори се за триумфи в обществената сфера, само че голямата инфлация, която позволиха, обезличава това. Най-точната оценка за това държавно управление и парламент е фактът, че за първи път имаме сполучлив избор на съмнение и още веднъж сме изправени пред парламентарна рецесия.

– Според Вас какъв е изходът – ново държавно управление или избори?

– Ако бяхме една страна с обикновено функционираща парламентарна народна власт, както и предвид на икономическото ни положение и интернационална конюнктура, едно ново държавно управление в границите на този парламент би било едно вярно и положително решение. Само че ние имаме партии на статуквото, които не пазят българския народен интерес, а се държат като сътрудници на непознато въздействие. Това изключително доста си пролича при гласуването по отношение на Македония, както и дейностите на държавното управление по отношение на Русия. Затова нови избори са нужни, само че не да възпроизведат още веднъж от същото, а да се преформатира нов политически хайлайф, който да не е подвластен от непознати ползи.

– Партията Ви подготвена ли е за избори, какви ще са посланията?

– Като изключим партия „ Възраждане “, сега няма друга политическа мощ, която е подготвена за избори. Нашите послания са непроменени и нямаме учредения да ги променяме. Когато предходната година говорихме по въпросите за мира и войната, доста хора ни се чудеха. Днес това е главен въпрос. Когато казвахме, че в Брюксел твърдо би трябвало да се отстоява българският народен интерес, през днешния ден ясно се вижда, че заради неналичието на такова държание се доведохме до сериозна политическа и икономическа рецесия. Сега още веднъж споделяме, че светът е изменен. Този свят към този момент не е еднополюсен и Съединени американски щати, и НАТО не са решителен фактор в интернационалните връзки. Като се основава на своето географско състояние, исторически предпоставки и обичайни връзки, страната ни би трябвало да се възползва от опциите, които дава многополюсният свят. Също по този начин, колкото и опити да се вършат за смяна на историята – политически, стопански и обществени, България е била по-силна, когато е с Русия.

– Как си обяснявате обстоятелството, че огромна част от българите, които симпатизират на Русия, нямат представляваща партия в Народното събрание?

– Ето това е един сериозен дисбаланс в политическия ни живот. До скоро се смяташе, че Българска социалистическа партия събира русофилския избор. Само че заради една или друга причина русофили има в съвсем всички български партии. Трябваше да стартира специфичната военна интервенция на Русия в Украйна, с цел да се види разликата сред партийните елити и техните гласоподаватели. На процедура огромна част от българския народ симпатизира на Русия, само че заради предателското държание на своите политически водачи това не е отразено в Народното събрание. Надявам се скоро да настъпят нужните условия и това да бъде променено.

Интервюто приготви:
Ива НИКОЛОВА
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР